Çözüldü Fan pinleri nereye takılacak?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

TheUmi

Hectopat
Daha fazla  
Anakart
Asus EX-A320M-GAMING
Merhaba. Kasa değiştim. Bu pinler nereye takılacak? 2 fan var ve bir tanesinden bunlar çıkıyor anakartta uzakta fan girişleri PSU ile bağlamak istiyorum.

IMG_20230314_144522.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Onların hepsi birbirine geçmeli dostum bende kurcalarken bir anda fanların ışıkları falan gitmişti bayağı uğraştırdı ama buldum.
Onların hepsi birbirine geçmeli dostum bende kurcalarken bir anda fanların ışıkları falan gitmişti bayağı uğraştırdı ama buldum.

Çözüm
Alttaki 2 tanesini RGB için üstteki de Fan ayarı için. Başka yoksa PSU'ya takamazsın. Büyük ihtimalle üsttekinden beslenecek, onu da anakarta takman lazım.

Üstteki başlığı eğer işlemci veya sıvı soğutma fanıysa öncelikle bpşta CPU fan grişin varsa ona, yoksa da FAN-SYS yani kasa fanı girişlerine bağlayabilirsin. Dİğer ikisini de eğer ana kartın ARGB girişi destekliyorsa oraya, ARGB kontrolcü kullanıyorsan oraya takmalısın. Eğer kontrolcün veya ana kartın desteklemiyorsa maalesef fanlarını aydınlatamazsın. Ama fan diğer üstteki kafayı ana karta takınca çalışacaktır.

PSU ile direkt PWM fanları çalıştırmak mantıksız olur. Bu arada genelde kablo uzunluğu da ana karta rahatlıkla yetişecek şekilde olur. Nasıl yetiştiremiyorsun ana kart girişine çok anlam veremedim. çok sorun yaşarsan şu ürünle de uzatarak bağlayabilrisin fan güç kablolarını:

Üstteki başlığı eğer işlemci veya sıvı soğutma fanıysa öncelikle bpşta CPU fan grişin varsa ona, yoksa da FAN-SYS yani kasa fanı girişlerine bağlayabilirsin. Dİğer ikisini de eğer ana kartın ARGB girişi destekliyorsa oraya, ARGB kontrolcü kullanıyorsan oraya takmalısın. Eğer kontrolcün veya ana kartın desteklemiyorsa maalesef fanlarını aydınlatamazsın. Ama fan diğer üstteki kafayı ana karta takınca çalışacaktır.

PSU ile direkt PWM fanları çalıştırmak mantıksız olur. Bu arada genelde kablo uzunluğu da ana karta rahatlıkla yetişecek şekilde olur. Nasıl yetiştiremiyorsun ana kart girişine çok anlam veremedim. çok sorun yaşarsan şu ürünle de uzatarak bağlayabilrisin fan güç kablolarını:

Fotoya göre kablolar düğüm atılmış arkada, acaba onları çözeceğini mi bilemedi..

Fotoya göre kablolar düğüm atılmış arkada, acaba onları çözeceğini mi bilemedi..
Bunu düşünüp denemiştir diye düşünüyorum. Ama PWM fanı PSU ile direkt çalıştırmak çok mantıksız gelir. Çünkü tam hızda çalışarak çok ses çıkarır. Bunun yerine ana karttan sistem sıcaklıklarına göre otomatik devirde çalışması hem daha sessiz hem daha sağlıklı bir çözüm olur fan için.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı