Onların hepsi birbirine geçmeli dostum bende kurcalarken bir anda fanların ışıkları falan gitmişti bayağı uğraştırdı ama buldum.
Tam olarak hangisi hangisine takılıyor.
Fotoya göre kablolar düğüm atılmış arkada, acaba onları çözeceğini mi bilemedi..Üstteki başlığı eğer işlemci veya sıvı soğutma fanıysa öncelikle bpşta CPU fan grişin varsa ona, yoksa da FAN-SYS yani kasa fanı girişlerine bağlayabilirsin. Dİğer ikisini de eğer ana kartın ARGB girişi destekliyorsa oraya, ARGB kontrolcü kullanıyorsan oraya takmalısın. Eğer kontrolcün veya ana kartın desteklemiyorsa maalesef fanlarını aydınlatamazsın. Ama fan diğer üstteki kafayı ana karta takınca çalışacaktır.
PSU ile direkt PWM fanları çalıştırmak mantıksız olur. Bu arada genelde kablo uzunluğu da ana karta rahatlıkla yetişecek şekilde olur. Nasıl yetiştiremiyorsun ana kart girişine çok anlam veremedim. çok sorun yaşarsan şu ürünle de uzatarak bağlayabilrisin fan güç kablolarını:
![]()
Bilgisayar Kabloları - PC Kablo Çeşitleri ve Fiyatları - n11
Bilgisayar Kabloları binlerce marka ve modelleri ile n11'de. Uygun fiyatlı PC Kablo çeşitleri ve özellikleri için hemen tıklayın.www.n11.com
Bunu düşünüp denemiştir diye düşünüyorum. Ama PWM fanı PSU ile direkt çalıştırmak çok mantıksız gelir. Çünkü tam hızda çalışarak çok ses çıkarır. Bunun yerine ana karttan sistem sıcaklıklarına göre otomatik devirde çalışması hem daha sessiz hem daha sağlıklı bir çözüm olur fan için.Fotoya göre kablolar düğüm atılmış arkada, acaba onları çözeceğini mi bilemedi..
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.