Fan sesi nasıl azaltılır?

Huxly

Hectopat
HP marka laptopa sahibim ve bildiğiniz üzere ısınan bir cihaz. Kütüphanede ders çalışırken sesi minimum seviyede tutmak için bir yöntem var mı?

İçini sık sık temizlerim ancak termal macun için işlemciye ulaşamadım vidalar çıkmıyor bunun için çözüm bulamadım.

Daha çok bilgisayar kapanacak seviyede ısınmasın ama ses minimum seviyede olsun.

Bir türlü termal macunu yenilemeyi başarırsanız büyük bir sonuç çıkacaktır. Onun dışında laptopunuzun belki fan modları vardır. Örneğin sessiz, oyun gibi.

Performans ile bir işiniz yoksa Windows'un güç seçenekleri menüsünde işlemci güç yönetimi sekmesinden en yüksek işlemci durumunu %30'a falan kısabilirsiniz. Böyle yaparsanız çıt çıkmaz.
Artı olarak soğutmayı aktif değil edilgen olarak değiştirebilirsiniz aynı menüden.

HP marka laptopa sahibim ve bildiğiniz üzere ısınan bir cihaz. Kütüphanede ders çalışırken sesi minimum seviyede tutmak için bir yöntem var mı?

İçini sık sık temizlerim ancak termal macun için işlemciye ulaşamadım vidalar çıkmıyor bunun için çözüm bulamadım.

Daha çok bilgisayar kapanacak seviyede ısınmasın ama ses minimum seviyede olsun.

Bilgisayarcıya götürmeni tavsiye ederim fan taktırabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı