Fan sökerken işlemci ile birlikte gelmesi zarar verir mi?

Daha fazla  
Bugün işlemci macununu yenilemek için fanı sökerken işlemciyle beraber geldi. Benim de hatam var tabii. Hafif çevirerek söktüm ama yine de başaramadık. İşlemcide 20 tane falan pin eğilmiş, kırılan yok. Yarın bilgisayarcı halledebilirse yaptıracağım, olmazsada yapacak bir şey yok. Neyse asıl konu, işlemci fanla beraber geldiği için anakart kilidi mandalı kapalı duruyordu. Bu yüzden anakart zarar görmüş olabilir mi?

Anakartta sorun olduğunu sanmıyorum. Pinleri bir jilet yardımıyla çok yavaşça kendiniz düzeltebilirsiniz. İşlemcinin fanla gelmesi AM4'lerde yaşanıyor.

Anakartın zarar gördüğünü düşünmüyorum. Geçmiş olsun.

Nasıl yani? Anakarttaki kilit kapalıysa çıkmaz işlemci, kırman lazım çıkması için.

AMD işlemci ise normal. Normalde böyle durumda fan ters çevrilir ve işlemci pinlerine dokunmadan sağ sol yaparak işlemci fandan ayrılır. Eğer pinler çok yamuk değilse kürdan ile hafifce araya sokarak düzeltebilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Nasıl yani? Anakarttaki kilit kapalıysa çıkmaz işlemci, kırman lazım çıkması için.

Yok hocam koruma yok, AM4 soketlerde anakartın yanında küçük bir demir var. İşlemciyi takıp onu indiriyosunuz. Şu an maalesef ki mandal kapalıyken geldi işlemci. Bozulacağını sanmıyorum anakartın. Bozulduysa direk AM5.

Ben hiç uğraşmiyim baya gitti gibi. Yarın bilgisayarcı yapabilirse o yapsın. Sağ ve sol üste bakın

Dosya Ekleri

• IMG_1974.jpeg
    140,4 KB · Görüntüleme: 44
Muhtemelen bir şey olmamıştır ama işlemciyi bilgisayarcıya götürdüğünde anakartı da götürüp test etmesini isteyebilirsin.

Ben hiç uğraşmayayım bayağı gitti gibi. Yarın bilgisayarcı yapabilirse o yapsın. Sağ ve sol üste bakın.

Modeli ne hocam bunun? Perte çıkmış gibi duruyor çok fena olmuş, geçmiş olsun.

Çok yamuk değil gibi kendinde yapabilirsin ama bilgisayarcıya götürmek daha iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…