Aşağıda hatırladığım kadarıyla yakın zamanda yapılmış 4 büyüklerin lehine ve aleyhine yapılmış olaylar mevcut.
-2019 yılında Galatasaray Konyaspor müsabakasında temas olmamasına karşın Serdar AZİZ' e hem kırmızı kart verilmiş hem de takımının aleyhine penaltı verilmişti.
-2023 yılında tarihi bir skandal yaşanmış ve Sivasspor Galatasaray müsabakasında nizami gol olan pozisyon tekrar incelenip ofsayt verilmişti. Akıllarda ''Ofsaytımsı'' kaldı.
-2018 yılında Başakşehir' in Fenerbahçe karşısında bulduğu gol VAR sisteminin bozulması nedeniyle tekrar incelenemediğinden ofsayt olarak değerlendirildi. AVAR hakemi görevden alındı.
-2023 yılından eski hakem Marcus Merk' in evinden izlediği Galatasaray Beşiktaş maçında Ghezzal' ın İcardi' ye faul yaptığını ancak pozisyonun penaltı olmayıp Beşiktaş lehine faul verilmesine şaşırdığını ifade etmişti.
-İbrahim AKIN ''Ben para aldım. Ama aldığım takımı medyada açıklayacak değilim. Bu konuda gerekli birimlere bilgi verdim.'' demişti. Yıllar sonra para aldığı kulübün Fenerbahçe olduğunu açıkladı.
-Mesut BAKKAL ''Galatasaray bize kaç kez geldi bilmiyorum. Maçı satmayız dediğimi hatırlıyorum.'' demişti.
-2022 yılında Beşiktaş, Fenerbahçe karşısında penaltı itirazında bulunmuş maç sonrası yardımcı hakemlerden biri ''Posizonu göremedik'' itirafında bulunmuştu.
Bakın yine pazartesi oldu belki de hepimiz işteyiz. Mesai başladı. Dünkü geçici şeyler bitti.
Sizin için geçici gelmiyorsa sorun var demektir. GEÇİCİ şeyleri bırakın. Üstünde durmayın.
Kusursuz, hatasız, yanlışsız kulüp mü var?
Dün Trabzonspor kulübünün ''Taraftar''ına diyecek bir şeyim yok.
Trabzonspor mu bunun sebebi?
Çok yanlış yerlerde arıyoruz.
Bence ben de ve siz de ve sizlerde de var eksik.
Taraftar olmak suç bence. Çünkü Türk oğlu Türk kardeşimizi öldürmek noktasına geldik.
Ne olmuş 3-2 Fenerbahçe maçı kazanmış? Ne olmuş Beşiktaş yenilmiş! Ne olmuş Galatasaray şampiyon olsun. Bunlarla tatmin olmamayı öğrendiğinizde rahatlayacak ülke. Bunlar geçici ve malayani meseleler.