Fanı en yüksek devirde kullanmak

Konu kirliliği olmaması ve daha hızlı yanıt alabilmek için böyle yaptım.
Sistem imzamda yazıyor. ASUS Dual 5600XT EVO. Ekran kartımın sıcaklıkları pek yüksek değil ama VRAM'leri ısınıyor bu durum sadece bende böyle aynı kartı kullanan arkadaşımda böyle bir sorun yok. Garantiye göndermeyi düşündüm ancak ASUS bazı kişilere istememesine rağmen para iadesi yapmış. Bana para iadesi yaparlarsa ben ne yaparım? Ortada kalırım. 2500TL'ye artık 1660S bile alınmıyor.
VRAM sıcaklıkları nedir hocam? Size göre sıcak normal bir değer olabilir.

Oto fan hızında oyunda 84-86 derecelerde FurMark'ta daha da yüksek bende %50 fan hızına alıyorum 74-76 derecelere düşüyor.
Ayrıca VRM demiyorum VRAM diyorum yani bellekler.
Ayrıca VRM demiyorum VRAM diyorum yani bellekler.
Hocam en iyisi yeni konu açın ceza yiyebiliriz. Hem de daha fazla arkadaş görmüş olur.

Eriniyorum açıkçası çok dikkatli konu açmak zorunda kalıyorum bu forumda yazım kurallarına çok dikkat ediyorlar.

Hepimizin iyiliği için bu. Diğer forumlar da da bazı konular anlışılmıyor yazım hatasından. Kurallara alışırsınız hem, ben de ilk başlarda çok zorlanmıştım ama artık yazım hatalı hiçbir yazı yazamıyorum.

Herkes fanın ömrü kısalır demiş elbette kullanılan her şeyde olduğu gibi fanın ömründen gider. Herhangi bir donanımın tamamen kullanılması zarar, tehlikeye yorulmamalı. Bu mantıkla ekran kartı da %100 kullanılıyor ömrü bitecek gibi saçma şeyler ortaya çıkar. Normal şartlarda kaç kişide fan bozulduğunu gördünüz ? Şans faktörü de işin içinde.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı