Fanlar sesli çalışmaya başladı

Rasih Yılmaz

Kilopat
Daha fazla  
Bilgisayarımdaki fanlar rahatsız edecek derecede sesli çalışıyor. Performansta herhangi bir sıkıntı yok. Temizlik konusunda da bilgisayarı 2 ayda bir detaylı temizliyorum. Hava sıcaklıklarının etkisi var mıdır bu durumda? Sistemim kasa Dark G-Strom 3*12 cm LED'li fan, Everest Rampage 600 Watt 80+ Bronze PSU, MSI RX 570 Armor 4 GB 256 Bit GDDR5, MSI B350 PC Mate, AMD Ryzen 5 1500X, Xigmatek Windpower 1264 kule tipi soğutucu. Sistemde hiçbir şekilde hız aşırtma yapılmamıştır.

Hava sıcaklığının etkisi var. Benim normalde sessiz çalışırken oyun oynadığımda bilgisayar ısındığı için sesli çalışmaya başlıyor. Şimdilerde hava çok sıcak olduğu için oyun oynamasam bile normal kullanımda da oyuna girdiğimdeki gibi sesli çalışıyor. Ancak sesli çalışmak derken mesela birkaç ay önce benim kasanın önündeki fan bir anda gürültü yapmaya başlamıştı. Makine yağı ile çözmüştüm. Eğer bu değil de PSU sesli çalışıyorsa onun çözümünü bilmiyorum. Çünkü benim bilgisayarın da ses kaynağı genelde PSU oluyor diye düşünüyorum. Sıcaklık değerlerini ölçen bir programda tüm parçaların sıcaklıkları ortalama-düşük arası seyrediyorken bile bilgisayar hava sıcaklığının etkisiyle ses yapıyor ve PSU tarafından geliyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı