Fanlarda mm nedir ?

O soğutucunun stok fandan pek bir farkı yok açıkçası 45 lira parayı boş yere heba etmiş olursunuz.
OC merakınızı karşılayacak ve verdiğiniz paranın çöpe gitmemesini sağlayacak bir soğutucu 100 liradan başlar açıkçası.

Büyük bir soğutucu mu küçük bir soğutucu mu demişsiniz.

8cm fana sahip bir soğutucu alırsanız muhtemelen o sesleri duymaya devam edersiniz.
Çünkü fan küçük olduğu için, yeterli akımı yaratamaz ve yaratmak için kendini boş yere zorlar.
Stok fanınızda da bu durum geçerlidir.

Ancak 12-14 cm bir fan barındıran soğutma sistemlerinde aynı akım çok daha düşük devirlerde yaratılır.
Fan boş yere kendini zorlamaz, 8cm'lik fanın 1500 RPM'de verdiği hava akımını 700 RPM'de verir.

Ayrıca büyük bir soğutucunun, soğutucu bloğu da büyük olur. İşlemcideki ısı daha geniş bir alanda yok edilir. Daha fazla yaprak sahibi olur, daha rahat yok eder ısıyı.

Fx 8320 kullanıyorum. O.C meraklısı değilim bütçemi arttırabilirim. 80-100TL arası bir sağlam soğutucu varmı ?

Bana sorarsan doların böylesine tavan yaptığı dönemlerde fazla açılmamak gerek.
80 liraya aldığımız soğutucu çıkmış 130-140 lira civarına.

Bütçenizi fazla aşmaması için kullandığım ve kalitesinden emin olduğum bir ürün olan Contac 30'u öneririm.
Thermaltake contac 30 İncelemesi | Technopat Sosyal

Piyasada CM, TT ve ZALMAN gibi markaların soğutucuları da mevcut 120-140 liraya.

Hatırlıyorumda dolar 1.95 olunca tavan yaptı iner demişlerdi . Şimdi 1.95'e insin diye dua ediyoruz. Gtx 760 520TL falan bulunuyordu şimdi 650 TL olmuş.

Corsair carbide series spec-alpha için uygun fan tipi nedir?

Önemli olan üst kısımdakı fan yuvası.

280 mm düşünüyorum. Kasa Aerocool Battlehawk olabilir. Soğutucu 240mm olabilir, fark etmez.

İki kasada olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…