Fanları çalıştırmak için hangi kabloyu nereye takmalıyım?

Anakart üstünede takabilirsin, Güç Kaynağından (PSU) Gelen molex kablolarda takabilirsin. Ama biraz daha bilgi vermen lazım yardım için,

Kasa fanlarını iki türlü bağlayabilirsin. İlk olarak molex kablosu vardır güç kaynağından gelen. Bu kablonun diğer ucunda fan kablolarının girmesi için dişi pin yuvaları vardır. Fanları güç kaynağından gücü alacak şekilde bağlarsan hızını kontrol edemezsin ve sesli çalışırlar.
İkinci yöntem ise fanları anakarta bağlamak. Anakartlarda genellikle cha_fan, sys_fan ve aıo_pump portları mevcuttur. Fanları bu portlara takacaksın.

Normal kasa fanlarıysa anakart üzerinde CPU_FAN hariç 4 pinlik fan girişleri olur 3 adet pine oturtmanız yeterli, dediğim gibi anakartada takabilirsiniz yada psu dan gelen molex kabloları olur onlarlada bağlantı gerçekleştirebilirsiniz.

Eğer ki ön ve arka panel fanları ise Anakart üzerinde bulunan SYS_Fan kısmına takmanız yeterlidir veya işlemci fanı takıcaksanız CPU_Fan kısmına takmanız yeterlidir.

Anakkart modeli b450m s2h gigabayt sys fan yerine ondekileri takinca arkadaki fani cikarmak zorunda kaliyorum o calismiyor 1 giris var sys fan diye

Dosya Ekleri

• 15758336551626008895012735765477.jpg
    1,4 MB · Görüntüleme: 93
  • 15758336663713297384542700076317.jpg
    1,5 MB · Görüntüleme: 83
Anakkart modeli b450m s2h gigabayt sys fan yerine ondekileri takinca arkadaki fani cikarmak zorunda kaliyorum o calismiyor 1 giris var sys fan diye
1 tanesini sys_fan tak 2 tanesinde güç kaynağından gelen gelen molex kablolara tak dişi erkek birleştir.

Anakartın modelini belirt kabloların resmini çek yardımcı oluruz.

Sys fan a ondeki fanlari takarsam onler calisiyo arkadakibi tkarsam arkadaki ikisini birden nasi calistirtcam 1tane sysfan var yeni pc internet uzrrinden aldim
molex tak o zaman
Oraya hangisini takarsam o calisiyor 2 tane var bi arka fan bi on fan
Sys fan a ondeki fanlari takarsam onler calisiyo arkadakibi tkarsam arkadaki ikisini birden nasi calistirtcam 1tane sysfan var yeni pc internet uzrrinden aldim

Oraya hangisini takarsam o calisiyor 2 tane var bi arka fan bi on fan
molex tak o zaman
Molex hangisi
1 tanesini sys_fan tak 2 tanesinde güç kaynağından gelen gelen molex kablolara tak dişi erkek birleştir.
Molex hangisi iste

Dosya Ekleri

• 15758339005458349875092188018558.jpg
    1,5 MB · Görüntüleme: 91
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…