Merhaba, ekran kartı ve işlemci fanlarını sürekli maksimum seviyede çalıştırmak zararlı mıdır? Bir konuda ömrü kısalır demişler. Diğer konuda bir şey olmaz, fan teknolojisi gelişti, çalışmak için varlar demişler. Sizce durum nedir?
Merhaba, ekran kartı ve işlemci fanlarını sürekli maksimum seviyede çalıştırmak zararlı mıdır? Bir konuda ömrü kısalır demişler. Diğer konuda bir şey olmaz, fan teknolojisi gelişti, çalışmak için varlar demişler. Sizce durum nedir?
Ömrü kısılacaktır normal kullanıma göre sanırım mining yapıyorsunuz kartları 50 dereceye sabitlerseniz hem kart hem de fan ömrü için en iyi sıcaklıktır.
Ben maksimum da kullanıyorum 3 aydır kulaklık takıyorsan sorun olmaz odana biri girerse uçak mı kalkıyor diyebilir çok sesli. Ama sadece ekran kartı Full işlemciyi ellemedim.