Fanların farklı hızda dönmesi

Daha fazla  
Merhaba, kasamı toplarken aldığımız kasaya dahil fanlardan uzunca bir süredir çok ses geliyordu evet ama artık bir tanesi bağımsızlığını ilan etti. Dönemiyor, sürekli olarak dönüp duruyor dönüp duruyor. Altındaki fan gayet iyi ama bu son nefesini veriyor gibi. Ne yapabilirim? Yenisini almayı ben de isterim, onun dışında tabii...

Anakart yazılımı ile fanları senkronize edebilirsin.

Elimle azıcık kendime doğru çekince oturdu gibi normal dönüyor ama fanlar yine de çok sesliler temizlenmesi gerekiyor sanırım bir kere temizledim ama sanırım fanları kendin oynatınca ayarı bozuluyormuş doğru mu?

Dostum ayrıca vidalarda ses yapar bilgin olsun. Vidaların sıkılıklarını kontrol et. Fanlar 4 pinli yani PWM fan mı onu öğren. PWM fanların devir kontrolü sende çünkü. Fanın ayarı bozulmaz yazılımsal müdahale etmedikten sonra. Sen Bios üzerinden yada anakart yazılımı üzerinden fanların kaç devir döndüklerine bak. Senkronize et seçeneği olması lazım.

Tamamdır teşekkürler kontrol edeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…