İnceleme Fantech Nova Pro V2 WGP14v2

Çok ince detaylarına girmeden kısa ve öz bir inceleme olacak. Daha önce F310 ve DS4 replika kullanıyordum, DS4 kablosuz olarak işimi görüyordu ama çok eski oyunlarda örneğin NFS MW05 oynamaya çalışırken kolu oyuna tanıtmak işkenceye dönüşüyordu DS4Windows bile işe yaramayabiliyor. Dolayısıyla F310'u eski oyunlarda bile tak çalıştır olmasından dolayı sürekli bağlı tutmak zorunda kalıyordum, Nova PRO ise bu ikisinin kombinasyonu diyebiliriz. Bu kontrolcü hem Xbox kolu hem de DS4 olarak çalışabiliyor fakat Xbox modunda sadece kablolu olarak çalışabiliyor (yani bildiğim kadarıyla tam eminde değilim sebebini de yazacağım), modlar arası geçişi ilerleyen satırlarda anlatacağım. Eski oyunlar harici zaten Steam dualshock desteği olduğundan sorun yaşamanız imkansız gibi bir şey, oyunu Steam'den almamış olsanız bile manuel olarak ekleyerek sorun olmadan oynayabiliyorsunuz.

• Kontrolcü hem tetik hem de analog tuşlarında hall sensörlere sahip, yani ölü nokta sıfıra yakın ve kayma problemi yaşatacağını sanmıyorum.
  • D-pad tuşları biraz sert, sağ taraftakilerse ortalama seviyede lakin bunlar zamanla çoğu kontrolcüde olduğu gibi yumuşayacaktır. Tactile switch olmadığı sürece bu tuşların sertliğinin hiç bir önemi yoktur yumuşama kaçınılmazdır.
  • L1 ve R1 ise çok hassas yapılmış o kadar kolay basılıyor ki istemeden tıklatıyorsunuz.
  • L2 ve L2 ise pürüzsüz bir kaymaya sahip, plastik gıcırdaması ya da yay sesleri yok. Her iki tetiğin altında mesafesini ayarlayabileceğiniz sürgüler mevcut, basma mesafesi kısaltılabiliyor oynadığınız oyun yarış oyunu değilse iş gören bir özellik.
  • Kontrolcünün altında da 2 adet makro tuşu var bunun nasıl yapıldığını da anlatacağım.
  • Sağ ve sol analoglar için kutudan 2 adet uzun çubuk daha çıkıyor, özellikle yarış oyunlarında direksiyona ekstra hassasiyet kazandırabiliyorsunuz, ben uzun olanları tercih ediyorum dolayısıyla.
  • Jiroskop ve touchpad özellikleri de bulunuyor.
  • Renk döngüsü ve sabit renkler olacak şekilde aydınlatmaya sahip.
  • Titreşim mevcut.
  • Ve kol DS4'e göre ağır, hatta benim hissiyatıma göre 2 adet DS4 kadar ağır.
  • Kutu içinden uzunca bir Type-C kablo da çıkıyor.

Makro nasıl yapılır;
  • Sağ ve sol çubukların ortasındaki minik dikdörtgen tuşa 1-2 sn. basılı tutuyorsunuz, ışık yanmaya başlayınca atamak istediğiniz tuşu ya da tuşları seçiyorsunuz (örn: L1 ve X) ve kol altındaki M1 ya da M2 tuşuna basıyorsunuz başarılı yaparsanız ışık yanıp sönmeyi kesecektir.
  • Makro hızını ise turbo tuşuna basılı tutarak sağ analogu yukarı ya da aşağı çekerek ayarlayabiliyorsunuz.
LED aydınlatma;
  • Options tuşuna basılı tutarak, Dpad sağ ve sol tuşlarıyla renk, yukarı ve aşağı tuşlarıyla aydınlatma seviyesi ayarlanabilir.
Uyumluluk;

Cihazı DS4 bağlar gibi kablosuz olarak bağlarsanız direkt DS4 olarak görünür fakat cihaz kablo ile bağlıyken Share (Touchpad'in solundaki) ve Options (Touchpad'in sağındaki) tuşa aynı anda basılı tutarsanız Xbox ve DS4 modu arasında geçiş yapıyorsunuz tabi bunu yaparken DS4Windows ve Steam kapalı olsun, Xbox modunda zaten Touchpad'in altındaki LED yeşil yanacaktır.

Şimdi gelelim neden Xbox modunda kablosuz olarak çalışıp çalışmadığına dair kafamda oluşan soru işaretine, örnek oyunumuz NFS MW05. Deneyeniniz olmuştur ki bu oyuna replika olsun olmasın DS4'ü tanıtmak çile, Steam ve DS4Win kapalı şekilde kabloyla bağladım, Xbox moduna aldım, oyun içi kontrol ayarlarına girdim ve tuşlarımı atadım (zira bunu yapmanız lazım kol çalışsa bile siz çalışmıyor sanabilirsiniz, oyun içinde tuş ayarlarını klavyeden Wireless Controller'a çevirmeniz gerek) oyun kolu algıladı ve oynamaya başladım. Sonra kabloyu söktüm sorun olmadan çalışmaya devam etti fakat diğer oyunlarda bunu denediğimde aynı sonucu alamadım mesela RE2 Remake, tabi bu oyun yeni olduğundan Steam ile DS4 modunda sorun olmadan oynanabiliyor (kablolu olarak Xbox modunda sorun yaşamıyorsunuz). Yani kol istese her iki modda sorunsuz çalışabilirmiş, yani Xbox modu biraz alengirli bir durum daha kol yeni olduğundan özelliklerini de yeni öğreniyorum yeni bir şey keşfedersem buraya ek olarak yazarım.

İyi günler...

Dosya Ekleri

• IMG_20250809_202610.jpg
    IMG_20250809_202610.jpg
    73,3 KB · Görüntüleme: 42
  • IMG_20250809_204630.jpg
    IMG_20250809_204630.jpg
    136,1 KB · Görüntüleme: 35
  • IMG_20250809_210047.jpg
    IMG_20250809_210047.jpg
    165,2 KB · Görüntüleme: 37
  • IMG_20250810_002620.jpg