Çözüldü Far Cry 2 oynarken oyundan atıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

Collavino

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Tekirdağ
RAM
32 GB
Ekran kartı
Intel Iris Xe Graphics
İşlemci
intel i7 11. nesil
Merhaba. Casper laptop kullanıyorum (Casper Nirvana NB X600) Gamer laptop değil. Ara sıra sıkılınca oynarım diye Far Cry 2 almıştım ama bir sorunla karşılaştım. Oyun oynarken olur olmadık yerde pat diye oyundan atıyor. Mesela a noktasından b noktasına giderken pat masaüstünde buluyorum kendimi. Hata falan da vermiyor. Sadece atıyor oyundan. 10 dakikalık aralarla oluyor bu olay. Tam zevk alacakken oyun kapanıyor açmak da istemiyorum oyunu.

Son düzenleme:
Çözüm
Sorun şimdilik çözüldü gibi. Yarım saatten fazla oynadım ve atmadı. DirectX 10'u 9'a düşürüp görüntü ayarlarını optimumdan ortaya çektim ve oyun güzelce çalışıyor. 1920x1080'i ellemedim ayarları düşürdüm.
DirectX 11 seçebilme imkanınız var mı? Birde çözünürlüğü düşürebilir misiniz? Mesela 1280x720 ve ayarları da düşük yapın. Buna benzer bir konuda Far Cry 3 hakkında okumuştum sorun böyle çözülmüştü. Ayarları hepsini aynı anda deneyin veya tek tek o size kalmış.

Sorun şimdilik çözüldü gibi. Yarım saatten fazla oynadım ve atmadı. DirectX 10'u 9'a düşürüp görüntü ayarlarını optimumdan ortaya çektim ve oyun güzelce çalışıyor. 1920x1080'i ellemedim ayarları düşürdüm.

Çözüm
O zaman DirectX ile alakalı sorunu var bu Far Cry serisinin. Önceki arkadaş daha fazla ayar yapmıştı ama o da DirectX ile ilgilenmişti. Paylaştığınız için teşekkür ederim bu arada

O zaman DirectX ile alakalı sorunu var bu Far Cry serisinin. Önceki arkadaş daha fazla ayar yapmıştı ama o da DirectX ile ilgilenmişti. Paylaştığınız için teşekkür ederim bu arada
Olabilir. DirectX 9 da olmuyordu, DirectX 10'a geçince bunlar başladı. Yeniden DirectX 9 yapmıştım yine düzelmemişti ama 10 dakikada bir oluyorsa 15 dakikada bir olmaya başladı. Ayarları da kısınca şimdilik düzeldi. Oyun zaten DX9'da daha iyi çalışmaya başladı. Ayarı kısınca bazı görüntü bug ları ile beraber sorun çözüldü

Olabilir. DirectX 9 da olmuyordu, DirectX 10'a geçince bunlar başladı. Yeniden DirectX 9 yapmıştım yine düzelmemişti ama 10 dakikada bir oluyorsa 15 dakikada bir olmaya başladı. Ayarları da kısınca şimdilik düzeldi. Oyun zaten DX9'da daha iyi çalışmaya başladı. Ayarı kısınca bazı görüntü bug ları ile beraber sorun çözüldü
Steam incelemelerinde bazen bu tarz sorunlar için insanlar yazı yazıyor yine olmazsa oradan bakın diyeceğim fakat daha fazla bir şey yapılamaz herhalde, çok sorun çıkmaz umarım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı