Çözüldü Far Cry 4 0xc000007b Hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

T155 Fırtına

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci:13. Nesil Intel® Core™ i7-13650HX işlemci 2.6 GHz 24M Cache, up to 4.9 GHz, 14 cores: 6 P-cores and 8 E-cores)
İşletim Sistemi:Windows 11
Bellek:16GB DDR5-4800 SO-DIMM
Ekran Kartı:NVIDIA® GeForce RTX™ 4070 Laptop GPU 8GB GDDR6
Depolama:1TB PCIe® 4.0 NVMe™ M.2 SSD
Ekran: 16"/FHD+ 16:10 (1920 x 1200, WUXGA), 165Hz, 250 nits, parlama önleyici ekran, Adaptive-Sync, IPS-level panel
Network:Wi-Fi 6E(802.11ax)(Triple band) 2*2 + Bluetooth 5.2
FarCry 4 oyununda başlıkta belirttiğim hatanın çözümü için Instagram'dan Recep Baltaş'a ulaştım. Kendisi de konu açıp linkini atmamı istedi sağ olsun.
Microsoft Visual C++'ların hepsi güncel. Siteden tek tek indirip kurdum.
Microsoft NET Framework de aynı şekilde.
DirectX sürümüm 11 ve güncel.
Ekran kartım Nvidia 840MX ve sürücüleri güncel
İşletim sistemin Windows 10 64bit
İşlemcim Intel Core i5-7200 CPU
Forum kurallarında yazan teknik destek şartı için Windows sürümüm de uygundur.
Bu arada gerekli DLL dosyalarını System32'ye atabilmek için gerekli izinleri kendime veremediğimi de belirtmek isterim. Forumdaki ilk paylaşımım bu yüzden herhangi bir kural dışı unsur varsa affola.

Process Monitor raporu: Logfile.rar

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun korsan. Normalde korsana kesinlikle destek vermiyoruz. Ancak yeni üye olduğunuz için sizi geri çevirmek istemiyoruz.

C:\Windows\System32\D3DCOMPILER_43.DLL dosyasını silin.

Sonra aşağıdaki indirme aracını yükleyin:

Dediğiniz dll dosyasını sildim. Direct X aracını yükleyip kurdum. Aynı hatayı tekrar verdi. Tekrar silip yüklemeyi denediğimde resimdeki hatalarla karşılaştım. Uyumluluk seçeneğini seçip çalıştırmayı denediğimde de bir sonuç alamadım.

Dosya Ekleri

• Adsız.jpg
    29,7 KB · Görüntüleme: 244
  • Adsız2.jpg
    51,3 KB · Görüntüleme: 208

Yönetici olarak çalıştıracaksın kurulumu.

Yönetici olarak çalıştırdım. Başarıyla kurdu. Fakat 0xc000007b hatası almaya devam ediyorum.
Bu da d3d_compiler_43.dll'yi silip Direct X kurulumunu yaptıktan sonraki Process Monitor raporu.
Logfile1.rar

C:\Windows\System32\d3dx9_43.dll
C:\Windows\SysWOW64\d3dx9_43.dll
Bu iki dosyayı sil ve yeniden DirectX yükle.

Forumda teşekkür etmek yasak fakat edeceğim. Uzun süredir bu sorunla uğraşıyorum ve sayısız yöntem denemiştim. Var olun.
C:\Windows\System32\d3dx9_43.dll
C:\Windows\SysWOW64\d3dx9_43.dll
C:\Windows\System32\D3DCOMPILER_43.DLL
Gösterilen dll dosyalarının silinip Direct X eksik dosya tarama programıyla yeniden yüklenmesi sonucu sorun çözülmüştür.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…