Far Cry oynarken 83 derece çok mu?

Yacamar

Femtopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX580 8GB
ASUS PRİME B450M K2
RYZEN 3 3100
CORSAİR 2X8GB RAM
Meslek
Serbest Meslek
RAM
16 GB Corsair
Ekran kartı
RX580 8GB
Anakart
Prime B450M-K II
İşlemci
R3 3100
Far Cry Primal oynarken ekran kartım 83 işlemcim ise 75 75 derecelerde oluyor. Uzun saatler oynasam sıkıntı olur mu? Düşük ayarlarda oynuyorum.

Ekran kartları genel olarak 80-85 bandına kadar rahat çalışır. Muhtemelen sıcaklığa bağlı bir darboğaz yaşıyorsunuz.

Ekran kartlarının soğutma blokları çok güçlüdür. Genelde ciddi bir sorun ile karşılaşma yanma gibi şeyler yaşanmaz. En yüksek sıcaklık değerlerinde çalışması planlanmıştır. Eğer daha fazla ısınacaksa kendi hızını yavaşlatır. Güç harcamasını azaltır. Sanki sizin ekran kartınızda benzer bir sorun ile karşılaşıyor.

Burada yapmanız gereken birkaç şey var. Öncelikle oyun eğer çok yüksek FPS de oynuyorsanız Single Player da olduğunu göz önüne alırsak 60 FPS sabit oynayarak ekran kartına binen ağırlığı azaltmaya çalışabilirsiniz.

Ekran kartınızı güncelleyebilirsiniz.

Onun dışında eğer bilginiz varsa kasanızı temizlemek, bakımını yapmak faydalı olabilir. En azından giriş çıkış fanlarının ve ekran kartının fanının tozunu almak rahatlatabilir.

Kasanın yan panelini açıp ekran kartına soğuma fırsatı yaratabilirsiniz.

Onun dışında ekran kartının açılması macunlarının yenilenmesi iyi olabilir.

Bunların hiçbiri yapıp bu şekilde kullanabilirsiniz. Dediğim gibi ciddi bir sorunla karşılamanızı beklemiyorum. Sadece performansta kayıplar yaşarsınız diye düşünüyorum.

İşlemci için 75 serin sayılır.

Ekran kartları genel olarak 80-85 bandına kadar rahat çalışır. Muhtemelen sıcaklığa bağlı bir darboğaz yaşıyorsunuz.

Ekran kartlarının soğutma blokları çok güçlüdür. Genelde ciddi bir sorun ile karşılaşma yanma gibi şeyler yaşanmaz. En yüksek sıcaklık değerlerinde çalışması planlanmıştır. Eğer daha fazla ısınacaksa kendi hızını yavaşlatır. Güç harcamasını azaltır. Sanki sizin ekran kartınızda benzer bir sorun ile karşılaşıyor.

Burada yapmanız gereken birkaç şey var. Öncelikle oyun eğer çok yüksek FPS de oynuyorsanız Single Player da olduğunu göz önüne alırsak 60 FPS sabit oynayarak ekran kartına binen ağırlığı azaltmaya çalışabilirsiniz.

Ekran kartınızı güncelleyebilirsiniz.

Onun dışında eğer bilginiz varsa kasanızı temizlemek, bakımını yapmak faydalı olabilir. En azından giriş çıkış fanlarının ve ekran kartının fanının tozunu almak rahatlatabilir.

Kasanın yan panelini açıp ekran kartına soğuma fırsatı yaratabilirsiniz.

Onun dışında ekran kartının açılması macunlarının yenilenmesi iyi olabilir.

Bunların hiçbiri yapıp bu şekilde kullanabilirsiniz. Dediğim gibi ciddi bir sorunla karşılamanızı beklemiyorum. Sadece performansta kayıplar yaşarsınız diye düşünüyorum.

İşlemci için 75 serin sayılır.

Öncelikle teşekkür ederim. Kasanın, ekran kartının ve işlemcinin tüm bakımlarını geçen hafta yaptırdım sürücülerini 2 gün önce format atıp tekrardan yükledim. O halde sıkıntı yok sanırım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı