Far Cry Primal CPU tabanlı mı GPU tabanlı mı?

Wolfchanze44

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Laptopun isinmasini istemedigim icin Turbo CPU kapattim ve islemci Max kullanim degerini 75 yaptım.
i7 12700H. Temel hiz 2.3 GHz.
RTX 4050 6 GB 100-105W.
45 -55 FPS alıyorum. Far Cry Primal GPU tabanli degil mi neden FPS düşüşü oluyor? İslemci ve ekran karti sicakligi 55 derece civari.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı tabanlı olsa da işlemci de sonuç olarak güç harcıyor. FPS düşmesi normal.

Islemci ve ekran karti sicakligi, FarCry Primal gibi bir oyunu oynarken 55 derece olmamali. Bu dedigim laptop icin gecerli bu arada.

Laptopta oyun oynarken islemci ve ekran karti sicakligi 75-80 dereceye dahi ciksa normaldir. Laptoplarda boyle. Belli ki donanim performansinizi fazla sinirlamissiniz. Limiti kaldirin, korkmayin. Laptoplarin icindeki ekipmanlar daracik alanda sadece basit bir heatsink ile sogutuldugu icin dedigim gibi 75-80 dereceye ulassalar dahi bir sey olmaz, zaten ona dayanabilmeleri icin ozellikle uretiliyorlar.

Tesekkur ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…