Çözüldü Fare kaydırma hızı nasıl düşürülür?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
13
Yer
Hinohara Nishitama
Touchpad ile kaydırma yaparken kontrol edemiyorum en ufak kayırma space basmışım gibi, normal bir kaydırma da upuzun sayfanın en altına atıyor. Bunu ayarlamanın yolu nedir?
Linux mint 21.1

Son düzenleme:
Çözüm
Bir de bilgisayarının hangi işletim bilmiyorum ben Windows'a göre yazdım

Konu Linux Mint kategorisine açıldı. Maalesef Linux Mint'te öyle değil.

Evet, laptopun touchpadi.

DPI ayarı olması lazım farede küçük tuş var üstte orsdan yapılıyor

Touchpad. Belirttiğiniz özellik her farede yok ayrıca.

Fare ayarlarından yapılıyor diye hatırlıyorum.

Fare ayarlarında işaretçi hızını ayarlayabiliyorum ama kaydırma hızı seçeneği yok.

Sorunu çözdüm. Biraz boş zamanımı aldı. Paylaşıyorum.

Kod:
xinput

Komutu ile cihazları listeleyin, her cihazın ayrı Config'i olduğundan ayarlayacağınız cihazın ID'sini bulun oradan benim için bu 10'du.

Kod:
xinput list-props 10

Komutu ile ayarlayacağımız değişkenin orijinal değerini not edin, lazım olur.

Kod:
xinput set-prop 10 "libinput Scrolling Pixel Distance" 30

Benim rahat ettiğim değer 30 oldu, orijinalde de 15 miş. Yükselttikçe kaydırma hızı düşer.
Touchpad ile kaydırma yaparken kontrol edemiyorum en ufak kayırma space basmışım gibi, normal bir kaydırma da upuzun sayfanın en altına atıyor. Bunu ayarlamanın yolu nedir?
Dpı ayarı olması lazım mouseda küçük tuş var üstte orsdan yapılıyor

Fare ye göre değişir bazıları PC'den ayarlanabiliyor uygulaması oluyor bazıları ise farenin üzerindeki DPI tuşundan yapılıyor.

Laptop mu?

Son düzenleme:
Ayarlara girip arama kısmına dokunmatik yaz orda dokunmatik yüzey çıkacaktır ona bas daha sonrasındada sağ kısımda mavi yazıyla ek ayarlar yazıyor ona tıkla oradan ayarlanılabiliyor

Bu arada hatam olursa özür dilerim pc den bakma şansım olmadı bildiğimi yazdım

Bide bilgisayarının hangi işletim bilmiyorum ben windows'a göre yazdım

Bir de bilgisayarının hangi işletim bilmiyorum ben Windows'a göre yazdım

Konu Linux Mint kategorisine açıldı. Maalesef Linux Mint'te öyle değil.

Evet, laptopun touchpadi.

DPI ayarı olması lazım farede küçük tuş var üstte orsdan yapılıyor

Touchpad. Belirttiğiniz özellik her farede yok ayrıca.

Fare ayarlarından yapılıyor diye hatırlıyorum.

Fare ayarlarında işaretçi hızını ayarlayabiliyorum ama kaydırma hızı seçeneği yok.

Sorunu çözdüm. Biraz boş zamanımı aldı. Paylaşıyorum.

Kod:
xinput

Komutu ile cihazları listeleyin, her cihazın ayrı Config'i olduğundan ayarlayacağınız cihazın ID'sini bulun oradan benim için bu 10'du.

Kod:
xinput list-props 10

Komutu ile ayarlayacağımız değişkenin orijinal değerini not edin, lazım olur.

Kod:
xinput set-prop 10 "libinput Scrolling Pixel Distance" 30

Benim rahat ettiğim değer 30 oldu, orijinalde de 15 miş. Yükselttikçe kaydırma hızı düşer.

Son düzenleme:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…