Fare, klavye gibi cihazlar tekrardan kodlanabilir mi?

romantik_donat

Decapat
Daha fazla  
Böyle şeylere biraz ilgim var, elektronik cihazların çalışma prensiplerini, şekillerini incelemeyi seviyorum. Peki cihazların içini açıp, kartlarını yeniden kodlamamın bir yöntemi var mı?

Böyle şeylere biraz ilgim var, elektronik cihazların çalışma prensiplerini, şekillerini incelemeyi seviyorum. Peki cihazların içini açıp, kartlarını yeniden kodlamamın bir yöntemi var mı?
Mikrodenetleyici IDE'lerini kullanarak yapabilirsin.

Bazılarını evet, bazılarını hayır*.

Bunu yapa yapa öğreneceksin. Kartları incele, işlemcisini bulmaya çalış. İnternetten modelini ve nasıl modlayabileceğini bul. Arduino ile bazı işlemcilerin dışarıdan tekrar modlanabilir olduğunu biliyorum. Spesifik araştırma yapmak gerek.

Örneğin bazı eski çamaşır makinelerinde Arduino ile aynı mikroişlemci kullanılıyor. Modlanabilir olduğunu düşünüyorum ancak çözmek için sağlam devre bilgisi gerekiyor bence.

* Hayır derken belki var olan mikroişlemciyi veya kontrol eden ne modül var ise onu çıkarıp içine daha modern veya daha çok modlanabilir bir işlemci koyarak modifiye edebilirsin. Bunun yurtdışında popüler bir örneği var Roomba.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Teşekkürler, peki bunun gibi şeyleri öğrenebileceğim farklı kanallar var mı? Daha temellerden başlayan?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…