Fare ve klavyeye elektrik gitmiyor

riqerrr

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Uzun yıllardan beri kullandığım bilgisayarım yaklaşık 2 ay önce 2 haftalık tatil dönüşümde bir sorun çıkardı. Kasa çalışıyordu fakat monitöre, klavyeye ve fareye elektrik gitmiyor gibiydi. Işıkları yanmıyordu. Aslında daha önce 1 2 defa daha olmuştu ama fiş çek tak yapıp bir şekilde çözmüştüm. Ancak en sonuncusunda günlerce sorunum çözülmedi. Bu süreçte içini temizledim ve RAM'leri sök tak yaptım ancak olmadı. Elektrik prizlerimi kontrol ettirdim. Yeni üçlü alıp başka odadan denedim ama yine olmadı. Son çare kasayı götürüp çalıştığım kurumdaki monitöre taktım orada da çalışmadı.

Ardından benim de kafam attı ve 1.5 ay kadar önce 45 bin TL'ye yeni kasa topladım. Başlarda sorun yok gibiydi ancak hala klavye mouse ve monitöre elektrik delaylı geliyor gibiydi. Yani Windows açılış ekranını göremiyordum hiç, açıldığında masaüstünde oluyordu PC. Fakat bugün önceki sorun yeni kasada tekrar etti! Evet, şu an 45 bin TL ödediğim yeni bilgisayarın fanları, RAM ışığı yanıyor, yani kasada her şey yolunda ama klavye mouse monitorde tık yok. USB girişlerine telefonu takıyorum şarj oluyor. Kafayı yemek üzereyim. Sorunumu net bir şekilde çözebilene 1000 TL göndereceğim.

Denediğim yöntemler:
-Anakart pili sök-tak yapıldı.
-RAM'ler sök-tak yapıldı.
-Başka prizde denendi.
- USB'ler aktif. Telefon şarj oluyor.

Statik elektriklenme olmuş parçalarında. Statik elektriklenme parçaları bozar. Topraklamalı priz kullan, Her şeyin fişini çek bilgisayarda, açma tuşuna 1 2 dk bas çek bas çek. Bu işlemi bios pilini sökerek yap. Psu'nun powerını kapat fişten çek 1 2 dk bas çek yap. Statik elektrik sıfırlanır normalde. Son çözüm ise pcdeki bios pilini sök ve halıya koymadan, kasayı masaya koyarak aç. Ve bir demire dokunarak nötrlen. Ardından plastik eldivenlerle pcyi tamamen sök tak yap. Tüm parçaları çıkar tak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…