Merhaba, kablolu HP MSÜ1158 faremin yerine kablosuz olan Lenovo Lecoo WS214 modelini almayı düşünüyorum fakat DPI ne demek bilmiyorum ve kullandığım fareden diğerine geçince iyi ya da kötü etkilerini, etkileyecekse de ne kadar etkileyeceğini merak ediyorum. İki farenin de DPI'ını bilmiyorum. ETS 2 dışında oyun oynayan biri değilim. Mouse hassasiyetim her zaman yüksektir.
Son olarak önerir misiniz? Ya da 250 lira ve altına önerebileceğiniz bir model var mı Hepsiburada'dan?
DPI hassasiyet duyarlılığıdır. Ne kadar fazlaysa imleciniz o kadar hızlı hareket eder. Galiba sizin mouseniz 1200 DPI'a kadar destekliyor. Yeterlidir diye düşünüyorum.
DPI hassasiyet duyarlılığıdır. Ne kadar fazlaysa imleciniz o kadar hızlı hareket eder. Galiba sizin mouseniz 1200 DPI'a kadar destekliyor. Yeterlidir diye düşünüyorum.
Onunda 800'e kadar destekliyor olması lazım. Yani isterseniz yeni farenizi 800'e ayarlayıp aynı hızda kullanabilirsiniz. Veya 1200'e çıkartıp daha da hızlı kullanabilirsiniz.
Genelde E-Sporcuların çoğu düşük DPI kullanıyor diye biliyorum. Fakat kesin bir şey denilemez kişiden kişiye değişir. Neye alıştıysanız onunla iyi oynarsınız.
Kullanım amacına göre değişir, eğer "en iyi" DPI diye bir şey olsaydı mouse üreticileri diğer DPI ayarlarını koymazdı zaten.
Yüksek çözünürlüklü büyük ekranlarda mouse'ı hızlı hareket ettirmek için mecburen DPI arttırmak gerekiyor, ama daha küçük ekranlarda (1920x1080 ve altı) en fazla 1000 DPI gayet yeterli.
Shooter oyunlarında ise nasıl aim aldığına göre daha da düşürmek mümkün, genelde 600 dpi x 0.4 sens ile oynuyorlar bu tür oyunları.
Kullanım amacına göre değişir, eğer "en iyi" DPI diye bir şey olsaydı mouse üreticileri diğer DPI ayarlarını koymazdı zaten.
Yüksek çözünürlüklü büyük ekranlarda mouse'ı hızlı hareket ettirmek için mecburen DPI arttırmak gerekiyor, ama daha küçük ekranlarda (1920x1080 ve altı) en fazla 1000 DPI gayet yeterli.
Shooter oyunlarında ise nasıl aim aldığına göre daha da düşürmek mümkün, genelde 600 dpi x 0.4 sens ile oynuyorlar bu tür oyunları.
Sizi etkileyecek, önemli bir konu değil. Konforunuzu ve bütçenizi düşünerek alabilirsiniz. Ben Logitech M171 kullanıyorum, işimi görüyor.
(Günde 14 saat kadar kullanıyorum, iş + evde çalışmalarımda + oyun oynarsam uzuyor süre)