1000Hz aşağısı ve 1000hz hissedersin, üstü kişiden kişiye değişir.Farede Hz'in yüksek olmasının ne gibi artıları var?
Çok artıları var mesela ağır bir rekabetçi oyuncuysanız öteki adamların farelerine göre daha iyi olursunuz.Farede Hz'in yüksek olmasının ne gibi artıları var?
Artılarını fark etmenin en basit yolu şöyle;
100 Hz bir mouse ile 1000 Hz arasındaki farkı örneğin CS2 oynarken düşük bir sens. Kullanıyorsun diyelim. Arkanı dönmek için fareyi hızlıca sağa çevirdiğinde 100 Hz de arkana dönemezsin. Mouse takılır raporlama hızı düşük olduğu için.
1000 Hz ile 8000 Hz arasındaki farkı da kullanınca direkt fark edersin. 8000 Hz de mouse hakimiyetin daha hassas oluyor. Yukarıda anlattığım olayı daha düşük hassasiyetlerde rahatça yapıp, arkanı dönebilirsin.
Güzel örnek fakat yanıltabilir.
Şöyle açıklayalım.
100Hz bir mouse 10milisaniye gecikme demek.
1000Hz bir mouse 1milisaniye gecikme demek.
8000Hz bir mouse 0.125milisaniye gecikme demek.
10milisaniye gecikmeden 1 milisaniyeye geçtiğin zaman büyük bir aydınlanma yaşarsın çünkü arada 9 milisaniye fark var
Fakat 1 milisaniyeden 0.125 milisaniyeye geçtiğinde aradaki 0.875 milisaniyeyi her durumda olmasa da çok zor fark edersin.
Ben şahsen 1000Hz'den 8000Hz'e geçtiğim anda farkı anlamıştım ama kendime bile nerede fark olduğunu gösteremiyordum![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.