Fareden virüs bulaşabilir mi?

Thearlk146

Hectopat
Makaleler
1
Merhaba farem bozulduğu için liseden yakın bir arkadaşımdan mouse rica ettim oda elinde fazladan olan Rival 3 mouseunu verdi aynı mouse yan komşumda da var fakat ne mouse tık sesi ne scrol sesi gram benzemiyor. Bu cihazda virüs olup olmadığını nasıl bulabilirim? Mouse içerisinde zararlı yazılım vs olabilir mi?

Hayır mouse üzerinden virüs bulaşmaz.

Normal şartlarda, basit bir USB fare içinde herhangi bir yazılım veya virüs bulunmaz. Ancak, kötü niyetli birisi fareyi USB HID Attack (Rubber Ducky, BadUSB gibi saldırılar) için modifiye etmiş olabilir. Bu tür saldırılarda, fare normal çalışırken arka planda zararlı komutlar çalıştırabilir.

Mouse içerisinde zararlı yazılım olması imkansızdır. Depolaması bile yok.

Ayrica hocam, mousenun Click ömrü dolunca tusu degistirebiliyorlar, ya da icine bir şey falan kacmsı olabilir.

Mouse içerisinde zararlı yazılım olması imkansızdır. Depolaması bile yok.

Sesleri inanılmaz farklı 2 mouse un, bana verdiği mouse çok ince bir sesli yan, komşumunki bayağı tok bir sesi var o yüzden bir şüphe ettim.

Ayrica hocam, mousenun Click ömrü dolunca tusu degistirebiliyorlar, ya da icine bir şey falan kacmsı olabilir.

Tamamdır eğer kolay açılıyorsa bir bakayım.

merak etmeyin hocam birşey olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…