Fareye trojan bulaşır mı?

Hocam fareye temiz kurulum yapın içiniz rahat olsun.(!)

İşte bu çoğu Markada yeni gelen özelleştirme özellikleri sayesinde bu tür açıklara ve Zararlı enfeksiyonuna davetiye çıkarıyor ama hocam size sorum şu bu tür açık ve zararlılara karşı USB prezervatifi/kondomları işe yarıyor mu güvenlik için alnımıştı bir iş yerine.

Güncel farelerin firmwareleri yeniden yazılmaya karşı korumalı geliyor. Yalnızca üretici yazılımı ile değiştiriliyor veya onunla da değişmiyor.

Bahsettiğiniz cihaz genelde istenmeyen veri aktarımlarını engellemek için kullanılıyor. Telefonu şarj için bilgisayara bağladığınızda herhangi bir veri transferinin olmasını önlemek gibi.
Bunun virüsleri engellediğini iddia ettikleri versiyonları da var, fakat bana mantıksız geliyor. Böyle bir cihaza güvenip de bilinmeyen USB diskleri hiçbir sistemime takmam. Neticede virüsün hangi dosyada olduğunu rahatlıkla gizlemek mümkün. Pazarlama tuzağı şahsi fikrim. Bunun yerine DLP gibi sızdırmalara karşı uç nokta çözümleri kullanmak veya kapalı ağ bile olsa sistem iletişimini fiziksel düzeyde tutmak çok daha güvenli.

Eğer gerekli donanımı sağlarsan bulaştırabilirsin ama normal kullanılan farelerimizde bu olay çok zor

Bana da saçma geliyor hocam işyerlerinde Antivirüs almayıp bunu alan çok insan gördüm cevabınız için sağ olun.

İçine yazılan komut ile Windows'tan yararlanabilir.

Yeni laptop aldım eski bilgisayarin fareyi vardı ama eski bilgisayardada trojan vardı laptopa bulaşır diye korkuyorum. Mouse Lenovo C560 bayağı eski bir şey.

Bu nasıl soru? Tabii ki bulaşmaz. İnternetten gelen şey fareye de nasıl etki edebilir sence?

Bu nasıl soru? Tabii ki bulaşmaz. İnternetten gelen şey fareye de nasıl etki edebilir sence?
Bulaşır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…