Çözüldü Fareyi hareket ettirince bilgisayardan parazit sesi geliyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
16
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R7-7700 5.5Ghz All core -50 Co / ASUS Prime B650M-R/ Sapphire Nitro+SE RX 6800XT/ Gskill Trident Z5 RGB 2x16 32GB 6200Mhz CL 28 1.5Vdd / WD Blue SN570 500GB M.2/ Intel 660P 1TB M.2/ Cooler Master ML 240L V2/ MSI MAG A850GL 850W Gold Modüler/ Phanteks G360A/ Lenovo Legion R25i-30 180Hz/ Steel Series Arctis 5/ Steel Series Prime/ AOC GK500 Red Switch/
Bilgisayar boştayken veya herhangi bir iş ile uğraşırken mouse ile azıcık hareket ettireyim direkt parazit sesi geliyor kasadan. Bu ses gelirken donanım kullanımlarına bakınca da CPU GHz'si mouse hareket ettirince aniden 1.9'dan 4.8 GHz'ye kadar çıkıyor. Frekans dışında herhangi bir CPU kullanımında veya çekirdek kullanımında artış yok.

Son düzenleme:
Çözüm
Bende de çok tiz bir ses geliyor laptoptan, duyması bayağı zor. Çok önemsemiyorum bu sebeple. Frekans yükselmesi normal bence.

Benimkisi masaüstü. Fare ile işlemci frekansı nasıl çakışır anlamıyorum, her türlü ayarı yaptım. Güç planı dahil her şeyi kurcaladım. BIOS'u sıfırladım, yeni BIOS kurdum ama nafile. Dediğim gibi yüksek ihtimalle fare ya da sorun anakartda

Sorunu çözdüm ve kaynağını buldum. Çok komik bir sorunmuş doğrusu. Başka bir fareyi aldım ve bilgisayara taktım parazit sesi kesildi. Üstelik frekanslarda saçma bir şekilde hareket ettirince artmıyor da. Sıkıntıyı yaratan fareyi 2. sistemime taktım, onda böyle bir sorun yapmadı. Sanırım Logitech G102 Lightsync farem ana bilgisayarda işlemci ile çakışıyor mu yoksa başka bir şey mi var pek anlayamadım orasını maalesef. Ama sıkıntı farede o çok açık. Muhtemelen yeni bir fare alacağım gibi. Neyse en azından anakartda çıkmadı sorun.
Aynı parazit sesi bende de mevcut bunu kulaklığın sesini biraz kısarak çözüyorum maalesef.
Ben sorunu iki temel üzerinde tutuyorum şu anda. Muhtemelen sıkıntı anakartda ya da fare de. Pek emin değilim ne yazık ki.

Bende de çok tiz bir ses geliyor laptoptan, duyması bayağı zor. Çok önemsemiyorum bu sebeple. Frekans yükselmesi normal bence.

Benimkisi masaüstü. Fare ile işlemci frekansı nasıl çakışır anlamıyorum, her türlü ayarı yaptım. Güç planı dahil her şeyi kurcaladım. BIOS'u sıfırladım, yeni BIOS kurdum ama nafile. Dediğim gibi yüksek ihtimalle fare ya da sorun anakartda

Sorunu çözdüm ve kaynağını buldum. Çok komik bir sorunmuş doğrusu. Başka bir fareyi aldım ve bilgisayara taktım parazit sesi kesildi. Üstelik frekanslarda saçma bir şekilde hareket ettirince artmıyor da. Sıkıntıyı yaratan fareyi 2. sistemime taktım, onda böyle bir sorun yapmadı. Sanırım Logitech G102 Lightsync farem ana bilgisayarda işlemci ile çakışıyor mu yoksa başka bir şey mi var pek anlayamadım orasını maalesef. Ama sıkıntı farede o çok açık. Muhtemelen yeni bir fare alacağım gibi. Neyse en azından anakartda çıkmadı sorun.

Son düzenleme:
Çözüm
Güncel olarak bu sorunu yaşayan biriyim, problemi kendi deneme-yanılma yönetimimle çözdüm. Farenizin sürücüsünde böyle bir ayar varsa düşürmeyi deneyin, frekansları çakışıyor yüksek ihtimalle.

Not: Kullandığınız akım korumalı prizden de kaynaklanıyor olabilir, topraklamayı iptal etmeye çalışın.

Dosya Ekleri

• resim_2023-05-27_025933965.png
    7,2 KB · Görüntüleme: 1.927
Konuyu hortlattığım için üzgünüm fakat çoklu prizi değitirince sorunum çözüldü bilginize.

Konuyu hortlattım üzgünüm. Güncel olarak bu problemi yaşıyordum ve logitech g203 mouse ile bu ayarı yaptım düzeldi. Sorun yaşayan arkadaşlar bu şekilde halledebilir. Teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…