Fark vererek IMEI kayıtlı iPhone'da üst modele geçilebilir mi?

halil ekeer

Zeptopat
Daha fazla  
2022 yılında Gürcistan'dan iPhone 14 aldım ve IMEI'sini e-Devlet'ten açtım. Şimdi Gürcistan'a gitsem ve iPhone 14'ü verip iPhone 16'yı farkını vererek alabilir miyim, alsam da IMEI aktarımı yapılır mı?

2022 yılında Gürcistan'dan iPhone 14 aldım ve IMEI'sini e-Devlet'ten açtım. Şimdi Gürcistan'a gitsem ve iPhone 14'ü verip iPhone 16'yı farkını vererek alabilir miyim, alsam da IMEI aktarımı yapılır mı?
Yeni telefon, yeni IMEI, yeni ücret.

Üzgünüm...

Ayrıca bildiğim kadarıyla, pasaportunuza bir telefon kaydettirebiliyorsunuz ve bunun pasaporttan düşmesi için iki yıl beklemeniz gerekiyor.

Yeni telefon, yeni IMEI, yeni ücret.

Üzgünüm...

Ayrıca bildiğim kadarıyla, pasaportunuza bir telefon kaydettirebiliyorsunuz ve bunun pasaporttan düşmesi için iki yıl beklemeniz gerekiyor.

Pasaportdan düşmesi için 2 yıl gerekiyorsa düşmüştür zaten 2022 de alinmis.

dostum bunun cevabı hem evet hem de hayır :D neden dersen welcome to Türkiye. Son zamanlarda yurtdışı telefon muhabbetlerine bu da eklendi. Konuşuluyordu ama çok gündem olmadı. Olmaması senin için daha iyi zaten. Çünkü konuşuldukça önü kesiliyor maalesef ülkemizde. Şimdi sen bunu yapabilirsin ama normalde bunun sebebi telefonunda arıza olduğu için değişim olduguna dair belge vs. vs. resmiyette (sözde aynı model cihazla) . okuyabilirsin internette e-devlet ekranında da vardır full hali. (Edevlette bulunan telefon Anakart değişikliği başvuru formu) ama bunu yeni telefonla değiştirilemeyeceğine asla olmayacagına dair net bir şey de yok yani. ben de merak edip biraz araştırdım instagramda idriscanocakdan adlı bir arkadaş var teknoloji iphone android içerikler çeken o yaptım ettim diyor amerikaya gidip, hatta insanlar karşı çıkıyordu ben de yorum attım belgeye ne yazdırdın bana gönderir misin görelim dedim rica etsem. benden sonra o furya çıktıgında benden görüp istedi herkes yorumlarda sonra yeni reels çekti yorum atanlara attı kapandı muhabbet. Sen de böyle gider alır gelir değiştirirsin, onlardan bir belge alırsın değiştirdiğine dair. sonrasında başvurursun btk ya eski imeini yeni imeini yazarsın. Ama onlar sana cihaz neydi ne oldu bu cihaz hangi imeiye ait falan diye sorup soruşturacaklarını sanmıyorum. alt tarafı bi telefon zaten ordaki memurlar gaddar değil bunun hesabını kitabını yapacaklarını sanmıyorum arayınca telefonla zaten her şeyi söylüyolar.
Yani kısaca demem o ki elindeki telefon illaki eskiyecek sen bunu yapacaksan yap şimdi fırsat varken. Söylemeden başvuru formunu doldur imeileri yaz geçirtmeye çalış. olmaz olur da patlarsa yapacak bi şey yok ama şuan herkesin her zaman uyguladığı bi şey değil. Yapan da yapıyormuş işte. instagramdan yaz konuş istersen o adamla da. İlerde bu olayda yine gündeme gelir millet konuşmaya başlarsa bunu da önlerler maalesef ülkemizde durum bundan ibaret her iş karışık

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı