Çözüldü Farklı 2 RAM stabil çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

lopa

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bundan yaklaşık 1.5 sene önce hazır sistem aldım ve kullanmaya başladım. Başta sorun yoktu, ufak hatalar alıyordum. Fakat 1 sene sonra çok fazla hata, veri bozulmaları, mavi ekranlar vs. bir sürü şey oldu. Ne yapayım ne edeyim derken Memory violation gibi bir hata veriyordu. Sonra Memtest yapayım dedim. Yaptım, anında bir sürü hata verdi, hatta 10000 errordan fazla olduğu için testi kapattı. Sök tak, sök tak yaparak iki RAM'i tek tek denedim, biri tamamen bozuk, biri tamamen çalışır durumda idi. Bu RAM'i garantiye yolladım, yaklaşık 40-50 gün sonra bugün geldi. Taktım, PC çalışıyor, her şey yolunda. CS2 gireyim dedim, girdim, oynadım. Sonra bir hata verdi, "Oyun dosyalarını doğrulayın." diye. Yapıyorum falan, 2-3 kere oldu, dedim bir daha test yapayım. Yaptım ve hata vermeye başladı ama az az. Sonra yine tek tek tüm slotlarda denedim iki RAM'i de. İkisi de hiçbir hata vermedi. Ama beraber takınca hatalar veriyor. Sonra ikisinin üstündeki etiketi okuyayım dedim. Birinde 18-22-22, birinde 16-20-20 yazıyordu. Öncekilerde böyle miydi bilmiyorum, dikkat etmedim açıkçası. Farklı MHz'lerde, farklı voltajlarda test ettim ama sonuç aynı. Bir çözüm öneriniz var mı, yoksa RAM'leri değiştirip ikisi aynı olacak şekilde kit mi alayım? Eğer başka bir yöntem varsa söyleyin, garanti veya satın almak ile uğraşmak istemiyorum.

Çözüm
Arkadaşlar bundan yaklaşık 1.5 sene önce hazır sistem aldım ve kullanmaya başladım. Başta sorun yoktu, ufak hatalar alıyordum. Fakat 1 sene sonra çok fazla hata, veri bozulmaları, mavi ekranlar vs. bir sürü şey oldu. Ne yapayım ne edeyim derken Memory violation gibi bir hata veriyordu. Sonra Memtest yapayım dedim. Yaptım, anında bir sürü hata verdi, hatta 10000 errordan fazla olduğu için testi kapattı. Sök tak, sök tak yaparak iki RAM'i tek tek denedim, biri tamamen bozuk, biri tamamen çalışır durumda idi. Bu RAM'i garantiye yolladım, yaklaşık 40-50 gün sonra bugün geldi. Taktım, PC çalışıyor, her şey yolunda. CS2 gireyim dedim, girdim, oynadım. Sonra bir hata verdi, "oyun dosyalarını doğrulayın." diye. Yapıyorum falan, 2-3 kere oldu, dedim bir daha test yapayım. Yaptım ve hata vermeye başladı ama az az. Sonra yine tek tek tüm slotlarda denedim iki RAM'i de. İkisi de hiçbir hata vermedi. Ama beraber takınca hatalar veriyor. Sonra ikisinin üstündeki etiketi okuyayım dedim. Birinde 18-22-22, birinde 16-20-20 yazıyordu. Öncekilerde böyle miydi bilmiyorum, dikkat etmedim açıkçası. Farklı MHz'lerde, farklı voltajlarda test ettim ama sonuç aynı. Bir çözüm öneriniz var mı, yoksa RAM'leri değiştirip ikisi aynı olacak şekilde kit mi alayım? Eğer başka bir yöntem varsa söyleyin, garanti veya satın almak ile uğraşmak istemiyorum.

Tekrar garantiye yolla ve yanlış CL değerinde RAM yollamışsınız de eğer yeni RAM vermezlerse hangi siteden toplu sistem aldıysanız o sitenin müşteri hizmetlerine iki RAM'imin CL değerleri farklı gönderilmiş deyin size yeni RAM göndermek zorundalar eski RAM'i geri göndermelisiniz eğer yapmazlarsa tüketici hakem heyetine başvurun.
Evet zaten farklı RAM'leri bir sistemde stabil çalıştırmak şans işidir, değiştirip kit olarak almak kesin çözüm olacaktır.

Arkadaşlar bundan yaklaşık 1.5 sene önce hazır sistem aldım ve kullanmaya başladım. Başta sorun yoktu, ufak hatalar alıyordum. Fakat 1 sene sonra çok fazla hata, veri bozulmaları, mavi ekranlar vs. bir sürü şey oldu. Ne yapayım ne edeyim derken Memory violation gibi bir hata veriyordu. Sonra Memtest yapayım dedim. Yaptım, anında bir sürü hata verdi, hatta 10000 errordan fazla olduğu için testi kapattı. Sök tak, sök tak yaparak iki RAM'i tek tek denedim, biri tamamen bozuk, biri tamamen çalışır durumda idi. Bu RAM'i garantiye yolladım, yaklaşık 40-50 gün sonra bugün geldi. Taktım, PC çalışıyor, her şey yolunda. CS2 gireyim dedim, girdim, oynadım. Sonra bir hata verdi, "oyun dosyalarını doğrulayın." diye. Yapıyorum falan, 2-3 kere oldu, dedim bir daha test yapayım. Yaptım ve hata vermeye başladı ama az az. Sonra yine tek tek tüm slotlarda denedim iki RAM'i de. İkisi de hiçbir hata vermedi. Ama beraber takınca hatalar veriyor. Sonra ikisinin üstündeki etiketi okuyayım dedim. Birinde 18-22-22, birinde 16-20-20 yazıyordu. Öncekilerde böyle miydi bilmiyorum, dikkat etmedim açıkçası. Farklı MHz'lerde, farklı voltajlarda test ettim ama sonuç aynı. Bir çözüm öneriniz var mı, yoksa RAM'leri değiştirip ikisi aynı olacak şekilde kit mi alayım? Eğer başka bir yöntem varsa söyleyin, garanti veya satın almak ile uğraşmak istemiyorum.

Tekrar garantiye yolla ve yanlış CL değerinde RAM yollamışsınız de eğer yeni RAM vermezlerse hangi siteden toplu sistem aldıysanız o sitenin müşteri hizmetlerine iki RAM'imin CL değerleri farklı gönderilmiş deyin size yeni RAM göndermek zorundalar eski RAM'i geri göndermelisiniz eğer yapmazlarsa tüketici hakem heyetine başvurun.

Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı