Farklı ad ve soyad ile kargo göndermek mümkün mü?

Clementine

Hectopat
Herkese merhaba. Hediye kargo göndermek istiyorum, haliyle karşıdaki kişi bunu bilmemeli ama sanırsam (en son 2 yıl önce kargo göndermiştim) T.C. Kimlik, adres ve ad soyad istiyorlar. Bunları verebilirim sorun değil ama paket üstünde yazılıyor diye biliyorum. Onun için farklı bir yolu var mı? Sallasam isterler mi bilgileri ya da ilk direkt istiyorlar mı? Bilen yardımcı olursa çok makbule geçer.

Kanunen yasak diye biliyorum. Kargoyu geç otobüsle bile tanımadıkları harici kimlik bilgileri olmadan paket dahi almıyorlar.
Malum bomba, yasaklı malzeme vb riski var. Geri dönüş için isterler. Ama yapacak olan çalıntı kimlikle zaten yapar.

Evet.Kara ve kargo taşımacılık kanununa göre hem kargo verirken hem de teslimatta vermeniz gerekmektedir.Teslimatta kod vs şeylerde geçerlidir.
(2) Gönderen; eşyanın cinsi, miktarı, nitelikleri, istifleme şekli, kalkış ve varış noktası, gönderilenin adı ve adresi ile kimliğini ibraz etmek suretiyle kendi adres ve kimlik bilgileri gibi diğer önemli bilgileri tam ve doğru olarak yetki belgesi sahibine bildirmek zorundadır. Yanlış ve eksik bildirimlerden doğacak sorumluluk gönderene aittir. Yetki belgesi sahibi, gönderenin bildirmek zorunda olduğu bilgileri vermemesi halinde taşımayı yapmaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı