Farklı bir sistemde kurulmuş olan Windows 10 çalışmıyor

mertkaplandar

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba.
Bir sorun nedeniyle farklı bir bilgisayar üzerinden kendi HDD'me Windows 10 kurdum.
Kurulum tamamlandıktan sonra HDD'yi kendi PC'me takıp boot ettiğimde siyah ekranda kaldı. Yani Windows açılmıyor.
Windows'u nasıl açabilirim?

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba.
Bir sorun nedeniyle farklı bir bilgisayar üzerinden kendi HDD'me Windows 10 kurdum.
Kurulum tamamlandıktan sonra HDD'yi kendi PC'me taktığımda siyah ekranda kaldı. Yani Windows açılmıyor.
Windows'u nasıl açabilirim?

BIOS üzerinde HDD gözüküyor mu?

BIOS'tan UEFI ayarını açık değilse açın, boot menüsünden Windows Boot Manager'i seçiyorsunuz değil mi? EFI bölümü başka bir diske kurulmuş olabilir.
Boot menüsünde Windows Boot Manager yok.
UEFI ayarını nasıl açabilirim?
Elimde bir adet Windows Kurulum USB si mevcut. Yeniden kursam daha iyi olur gibi geliyor bana. Çünkü diğer sistemin chipseti farklı idi. Çalışsa bile sorun cıkaracağını düşünüyorum.

UEFI olarak kurulan sistemlerde HDD'nin kendisi değil Boot Manager'in kendisinin ismi gözükür ve diskte bir EFI bölümü oluşur.

1627053658042.png

Sizin senaryoda oluşan EFI bölümü kurmak için kullandığınız bilgisayardaki diskin içinde oluşmuş olabilir. Bu durumun olmaması için HDD'nin içine Windows kurarken diğer diskleri çıkartmayı deneyebilirsiniz.

UEFI ayarlarını açmak her anakartta değişiklik gösterebilir. Anakartın da desteklemesi gerekir. Genel olarak BIOS'ta "boot" başlığının altında oluyor bu ayar. UEFI ayarlarını açmak için internette araştırma yapın.

Artı -1 Eksi
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı