Farklı CL değerindeki RAM'ler çift kanal çalışır mı?

Feanaro

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar arkadaşlar. Sizlere birkaç sorum olacak. Gskill RipjawsV 3000MHz CL15 8GB single RAM kullanıyorum. Sistemi 16GB'a çıkarmak istiyorum. Piyasada Gskill RipjawsV 3000MHz CL16 8GB single rAM daha uygun fiyatta şu anda. Sorularıma gelecek olursak: CL 16 RAM'i alırsam sistem dual olarak çalışabilir mi? Dual olarak çalışıp çalışmaması ne kadar önemli? Single olarak çalışmasıyla dual olarak çalışmasının arasında ne gibi bir fark var?

Dual Channel, Single Channel'a göre daha performanslıdır. Performans olarak bunun farkını çok rahat bir şekilde anlayabilirsin.

Aynı RAM'den al veya özellikleri aynı olan bir RAM al. Diğer türlü Dual Channel garantisi yok. Çalışabilir de, çalışmayabilir de.

Çoğu alışveriş sitesinde tükenmiş gözüküyor. Birkaç tanesinde ise çok aşırı pahalı. O zaman mantık olarak single olanı satıp dual 2x8 almak daha mantıklı. CL 15 ile CL 16 arasında da çok fark olacağını düşünmüyorum.

Evet, çok fark olmaz. Dediğim gibi Dual çalışabilir ama garantisini veremeyiz. Alıcısı çıkarsa satıp 8x2 alabilirsin dediğin gibi.
Peki aynı RAM yani CL 15 olarak bir tane daha buldum diyelim. Bunlar dual olarak çalışır mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…