Farklı dereceli gözler için lens nasıl alınır?

Makaleler
1
Daha fazla  
İyi günler, doktor kontrolüm sonrası iki gözüme BC 8.3-8.5 arası değer verildi ve lens almak istiyorum. DIA değeri reçeteye yazılmamış. Sol gözüm -3.00 sağ gözüm ise -1.00 şeklinde. İkisi için nasıl tek bir kutuda lens alabilirim?
Bir optikçiye gittiğim zaman 6 aylık lenslere 3 bin TL dedi, internetten aynı değerlerde 6 adet lens olan ve tanesi 1 ay kullanabilen lensler ise 550 TL civarı. Neden bu kadar yüksek bir miktar söylediler bilmiyorum.
Lensleri nasıl kullanmam gerektiğini bilmiyorum, kullanan biri varsa nasıl kullanıldığını söyleyebilir mi?

Hocam çok klişe bir şey söyleyeceğim. Ben lens takan göz doktoru görmedim. Bence gözlük alın veya varsa gözlükten devam edin. Çevremde de çok arkadaşım var. O lens bir kurudu mu aşırı zarar veriyorsunuz gözünüze çıkartırken. Sonra yine gözlük takmak zorunda kalıyorsunuz.

Hocam daha öncesinde 3 kez gözlük denedim fakat çok rahatsız edici geliyor açıkçası, o yüzden lenste karar kıldım.

Hocam daha öncesinde 3 kez gözlük denedim fakat çok rahatsız edici geliyor açıkçası, o yüzden lenste karar kıldım.

Muhtemelen kaliteli bir çerçeveye denk gelmedin. Ben dinlendirici kullanıyorum, ilk aldığımın markası emporio armaniydi. Bazen gözümde gözlükle gözlüğümü arıyordum o derece yok gibi hissettiriyordu. Tabii ucuz değildir artık muhtemelen(2018 civarı 1K vermiştim sadece çerçeveye)

Hocam mecbur iki paket lens alacaksınız 2 gözünüzde derecesi farklı olduğu için ben yıllardır lens alışverişlerimde bu siteyi kullanıyorum ve daha herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Optikçilerden almayı önermiyorum hocam gereksiz pahalılar.

6 aylık olacak şekilde ve 2 paket olarak bir öneriniz var mı? Nasıl kullanmalıyım, nasıl temizlemeliyim bilmiyorum, kullanma şeklinizi söyleyebilir misiniz?

Ben aylık lens kullanıyorum ve günlük kullanımda eğer dışarı çıkmayacaksam gözümden çıkarıyorum. Gece gözünde kalmasını tavsiye etmem en azından bende çok fena çapak yapıyor. Benzer şekilde duşta veya denize girerkende çıkartman gerek. Temizliği için ben bu solüsyonu kullanıyorum ve memnunum. Gözümden çıkardıktan sonra lens kutusunun içini solüsyonla soldurup lensleri direkt koyuyorum. Her kullanımdan sonra kutudaki solüsyonu değiştiriyorum.

Lensler herkesin gözünde aynı etkiyi vermiyor maalesef bana kalırsa kendine en uygun lensi bulmak biraz deneme yanılma yoluyla. Benim kendi doktorumun bana önerdiği ilk lens buydu fakat ben kullanırken hiç rahat edemedim. Sonra kendim bu lense geçtim ve 2 yıldır da kullanıyorum. Çok uzun süre kullanmadığım sürece batma veya bulanıklık gibi sorunlarda yaşamadım.

Son düzenleme:

Teşekkür ederim, aylık olarak alırken nasıl oluyor acaba? Ayda bir tanesini açıp bir ay boyunca kullanmam mı gerekiyor?

Attığınız solüsyonun yanındaki kutuya lensleri ve solüsyonu damlatıp gece bekletip tekrar takıyoruz, doğru mu?

Evet. Tabii bazen bir aydan kısa veya biraz uzun da kullanabilirsin biraz nasıl kullandığına ve şartlara bağlı aylık olmasına rağmen her lensimi direkt kesin 30 gün kullanıyorum diyemem.

Ama ideali aylıksa 30 günden fazla kullanmamak

Evet. Tabii bazen bir aydan kısa veya biraz uzun da kullanabilirsin biraz nasıl kullandığına ve şartlara bağlı aylık olmasına rağmen her lensimi direkt kesin 30 gün kullanıyorum diyemem.

Kullanım süresinin dolduğunu anlamanın bir yolu var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…