Farklı firmalar farklı İnternet hızı veriyor

Sytra

Kilopat
Daha fazla  
Bugün forumda gezerken Netspeed firmasının yeni yayınladığı fiyat tarifelerini gördüm ve fiyatlar gayet hoşuma gitti. Elbette fiyatlar hala yüksek diyebilirsiniz ancak yeni tarifeler eskiye göre çok uygun eğer ki vaat edilen hızları sağlıyorlarsa. Şimdi asıl sorunuma geçmek istiyorum. Bu tarifeleri görünce acaba altyapım kaç Mbit internet destekliyor diyerek düşünmeye başladım ve sorgulamaya karar verdim. İşte bazı sağlayıcılardan yaptığım test sonuçları:

Extranet: Eve gelen internet hızı 62 Mbit

Millenicom: Binanın altyapısı: 95 Mbit - Eve gelen internet 62 Mbit

İnternet altyapısorgulama: (Millenicom ile aynı)

Ve modem arayüzündeki değerler: Maximum Veri Oranı(Kbps) Upload: 24864 Download: 74026

Bu farklar neden kaynaklanmakta fikri olan var mı? Netspeed'den internet alacak olsam 75 Mbit alsam sıkıntı yaşar mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ulaşılabilir hız 62 Mbps gözüktüğü için tahmini 60-58 Mbps anca alırsınız, boşa para vermenin anlamı yok, 50 Mbps bir pakete geçin, baktınız değerler 75Mbps için uygun gözüküyor o zaman tarife yükseltirsiniz, bu kadar kafaya takmayın.

Yalnız Millenicom'da 95 mi yazıyor 62 mi ? Ekran altınsı atar mısın ?

Aslında konu başlığı böyle değildi:kararsız: Millenicom da Bina yı seçtiğimde 95 Mbit değer görünüyor Daireyi seçtiğimde 62 Mbit gösteriyor Modemden bakınca 74 Mbit gösteriyor.

Hatların kalitesinden vede komşularınızda kullanım sayısına göre değişiklik olabiliyor . En kesin sonuç modem üzerindeki değerler 70 mbps alabilirsiniz . Hat eski ve kopukluklar var ise değiştirmeyi deneyebilirsiniz.

Ben Millenicom kullanıcısıyım. Henüz geçtim. 100 MBPS tarifem var ve normal şartlarda en az 80 MBPS almam gerekirken ortalama 55-60 MBPS alıyorum. Adamlara soruyorum sorun yok diyorlar. Eve geliyorlar test yapıyorlar sorun yok diyorlar. Tekrar müşteri hizmetlerini arıyorum sinyalde sorun var diyorlar ve arızaya geliyorlar,sorun yok diyorlar. Kısaca 60 MBPS alıyorum daha fazla da istemiyorum lanet olsun. :)

Hatların kalitesinden vede komşularınızda kullanım sayısına göre değişiklik olabiliyor . En kesin sonuç modem üzerindeki değerler 70 mbps alabilirsiniz . Hat eski ve kopukluklar var ise değiştirmeyi deneyebilirsiniz.
Bu konuda acaba apartmanın önüne gelen kablolar çok iyi ama apartman içindeki kablolar 62 Mbit lik kablo gibi geldi bana.
Şuan Ttnet ile sozlesmemiz var ben burda bayiler ile konustugumda 16 Mbit hat var diyolardi babam müşteri hizmetlerini aramıştı onlarda 35 demişti. Şimdi öğreniyoruz ki hattımız 60 Mbitlik.

Ben Millenicom kullanıcısıyım. Henüz geçtim. 100 MBPS tarifem var ve normal şartlarda en az 80 MBPS almam gerekirken ortalama 55-60 MBPS alıyorum. Adamlara soruyorum sorun yok diyorlar. Eve geliyorlar test yapıyorlar sorun yok diyorlar. Tekrar müşteri hizmetlerini arıyorum sinyalde sorun var diyorlar ve arızaya geliyorlar,sorun yok diyorlar. Kısaca 60 MBPS alıyorum daha fazla da istemiyorum lanet olsun. :)
Sorgulayınca evinize gelebilecek hız kaç mbit gösteriyordu? Modem arayüzündeki maksimum değerler kaç Mbit? Belki de sizde de benim gibi apartman içi kablolarının kalitesi yetersiz kalıyordur😅.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı