Farklı frekanslı bellekler beraber çalışır mı?

Capitans

Femtopat
Daha fazla  
Dediğim gibi DDR4 2133 MHz RAM'la DDR4 8 GB 3200 MHz RAM aynı anda çalışır mı?

Çalışıyor fakat uyum sorunları oluşabiliyor. Önerim elinizdeki 2133'lüğü satıp aynı marka 3200'lük bir RAM almanız.

2133 MHz olan bellek diğerinin hızına OC edilebilecek kadar iyiyse evet. Yoksa hızlı olan RAM'in hızını düşürmek zorunda kalırsınız.

Genelde 2133 MHz olarak satılan bellekler 1.2v çalışıyor, bu belleğe 1.3-1.4v vererek 3200 MHz görebilmeniz yüksek olasılık fakat sonra ''1.4v verdim belleğim 3 ay sonra yandı hepsi senin suçun'' gibi şeyler duymak istemiyorum. Risk size ait.

RAM'lerde uyum konusunda özellikle bakılması gereken konu CL yani gecikme değerleri. Frekans konusu daha az sorun çıkaran bir özellik. Şahsen sorun olmayacağını düşünüyorum, CL değerleri aynı oldukça.

CL değerleri farklı olan RAM'ler için de overclock ya da underclock denenebilir.

Dediğim gibi DDR4 2133 MHz RAM'la DDR4 8 GB 3200 MHz RAM aynı anda çalışır mı?
Sorun çıkarmayabilir ama uyum sorunundan hatalar alabilirsin,mavi ekran tarzı,bence riske atma aynı modelden bir tane daha al

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…