Farklı frekansta RAM'ler sorun çıkartır mı?

Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar benim 8 GB DDR4 2933 MHz ve CL15 değerlerinde bir RAM'e sahibim. Yeni bir RAM takmak istiyorum, daha sahip olduğum RAM'in aynısından bulamadım. Ben de farklı bir marka RAM takmak istiyorum ama aynı MHz değerlerine sahip bir RAM bulamadım. Daha sonra anakartın 2666 MHz'a kadar desteklediğini fark ettim yani bildiğim kadarıyla şu anda takılı olan RAM 2666 MHz değerlerinde çalışıyor şimdi 2666 MHz değerlerinde farklı bir marka RAM alsam uyumluluk sıkıntısı çıkar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar benim 8 GB DDR4 2933 MHz ve CL15 değerlerinde bir RAM'e sahibim. Yeni bir RAM takmak istiyorum, daha sahip olduğum RAM'in aynısından bulamadım. Ben de farklı bir marka RAM takmak istiyorum ama aynı MHz değerlerine sahip bir RAM bulamadım. Daha sonra anakartın 2666 MHz'a kadar desteklediğini fark ettim yani bildiğim kadarıyla şu anda takılı olan RAM 2666 MHz değerlerinde çalışıyor şimdi 2666 MHz değerlerinde farklı bir marka RAM alsam uyumluluk sıkıntısı çıkar mı?
Cl değerlerini ve MHz değerlerini bios ile sabitlerseniz daha stabil olur.

En iyi ihtimal aynı özellikte ram almak. Eğer alınmıyor ise yakın özellikte alınıp bios ile CL ve hızları sabitlemek gerek.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı