Farklı HDD ile Recovery Yapma

Emreyavuzz

Hectopat
Daha fazla  
2 gün önce laptop'ta inanılmaz bir kasma oldu ve yeniden başlattım. Fakat başta acer logosu görünüp siyah ekrana geçiyordu. Daha sonrasında mavi bir ekran verip sistem tekrar başlıyor ve otomatik onarıma hazırlanıyor diye ekranda toplar dönüyordu. Ardından yine mavi ekran hatası verip tekrar başlıyordu. Bu durumdan dolayı ertesi sabah ssd aldım ve windows 7 kurulumu yaptım, ardından windows 10'a yükselttim. Şuan 32 bit sistem olduğundan driver sıkıntısı çekiyorum ve windows'u etkinleştir uyarısı geldi. Elimdeki bilgisayar için sadece 64 bit sistem driverları üretilmiş galiba. Zaten x64 tabanlı bir işlemcisi var.

Adsız.jpg

Bozuk olan harddisk elimde ama başka bilgisayara takınca aynı hata ile karşılaşıyorum. Benim asıl sorum şu, bozuk olan harddisk'e bir şekilde ulaşıp (hdd kutusu ile gerekli bağlantıları kursam) içindeki hazır windows ve driverları yükleyebileceğim recovery kısmını bu ssd'ye aktabilir miyim veya direk bozuk olan harddiskten yükleme yapabilir miyim?

Oyun oynamak istiyorum, şu durumda 70 80 fps var fakat chipset driverı olmadığından ram remapping ile 2.4 gb ram kullanabiliyorum. Bu da bazenleri çok sıkıntı oluyor. World of warcraft oynarken ve arkada işlem yaparken 4-5 gb'lik bir miktar kullanımı oluyordu zaten. 2.4 sınır olunca bilgisayarı pek zorlamak istemiyorum.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı