Farklı iki markanın RAM'i aynı anda kullanılır mı?

Bathnkiracıoglu

Centipat
Arkadaşlar size bir sorum olacak.

Bende şu an Adata XPG 4 GB DDR4 2400MHz RAM var. BIOS üzerinden bir ayarlama yaptım, 2666 MHz'de kullanıyorum.

Asıl sorum ise şu başka bir marka yine 4 GB 2600MHz RAM alsam sıkıntı çıkar mı?

Çıkabilir veya çıkmayabilir. Bu durum her sistem de farklı oluyor. Normal slotlara taktığın da çalışabilir. Ama Dual Channel olarak kullanırsan o slotlarda problem yaratabilir. Görüntü vermemesi, bilgisayarın açılıp 2-3 saniye sonra kapanması ve tekrar açılıp kapanması vb gibi durumlar.

Bu biraz spesifik bir konu. Evet çalışacaktır, kendim aynı markanın farklı MHz' li ürünlerini kullanıyorum. Başta stabilite sorunu oluşabilir. MHz değerleri ne kadar aynı olsada memory timingleri ve ram bileşenleri(hynix, samsung, micron) farklı olabilir. Stabiliteyi yakalamanız için baya zaman harcamanız gerekebilir veya gerekmeyedebilir.

Çalışır, çok extrem bir durumda bazen iki ram uyuşmaz, bu sadece farklı markalar değil aynı iki RAM' de de olur. Bu çok nadir durum dışında 2 RAM çalışır. 2' nin üstünde iş değişir.

Birazda şans sanırım. Ama mümkünse ramleri çift olarak alsanız iyi olur. Bende noname 4 gb ile soğutmalı corsair 8 GB kardeş kardeş çalışıyorlar.

Ramları tak ve memtest86 ile test et.Daha yeni 3 farklı ram ile testler yapmıştım.Sonuç bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…