Farklı internet sağlayıcıda ping neden artar?

duccamper

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, bulunduğum yerde 100 Mbps fiber vardı. Ben de 100 Mbps paket aldım. Hız testlerinde 110 Mbps hız ve 4 ms ping, jitter ise 0 alıyordum. Türk Telekom altyapısından olmasına rağmen aynı modem ve aynı hızla farklı bir markaya geçtim (isim vermiyorum, yasak olmasın diye). Maalesef ping 10 ms oldu. Bunun sebebi nedir, açıklayabilecek var mı?

Ayrıca CS2'de gecikme gösteren yerde 35-45 ms gibi değerler çıkarken, bazı serverlarda 65-70 ms çıkıyor; ancak bazı serverlarda tekrar 35 ms oluyor. Muhtemelen oradaki yüksek ping oyunu da etkiliyor.

Muhtemelen yine TurkNet'e geçeceğim ama merak ettiğim, direkt Türk Telekom alsam daha mı iyi ping, örneğin 1 ms gibi bir değer alır mıyım? Yoksa bu değerler mi olur? Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?

CS2'de ping düşürme için ne tavsiye edersiniz? Oyunun FPS ile ilgili sorunum yok ama anlık lag olabiliyor, özellikle adamı tam vurma-vurulma gibi sahnelerde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Her ISS’nin trafiği yönlendirdiği omurga ağı (backbone) var.

Kaliteli ve doğrudan bağlantılar kullanan bir ISS daha düşük ping verir. Daha dolambaçlı, kalabalık ya da kötü optimize edilmiş olanlarda ping yüksek çıkar.

CS özelinde cs sunucularına peering anlaşması olan bir ISS var mı bilmiyorum. Türk Telekom ve Turknet birbirine yakın değerler verecektir. Ben ikisini de beğeniyorum.

tamamdr teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…