Farklı işlemciye geçince BIOS'u güncellemek gerekir mi?

AhmetBabul

Picopat
Daha fazla  
Bende Celeron işlemci vardı. Pentium işlemciye geçince monitöre görüntü gelmedi. Acaba neden olabilir? Ben BIOS'tan kaynaklandığını düşünüyorum.

Bir de BIOS pilini çıkartıp takmak yeterli midir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Mesela Ryzen işlemcilerde 3000Serisi için bazı anakartlar bios güncellenmiş bir şekilde geliyor. ama 4000 ya da 5000 serisi işlemciler belki desteklemeye bilir. Bu yüzden 3000 serisi bir işlemci takip ya da 2000 biosu güncellemek gerekir.

Bende Celeron işlemci vardı. Pentium işlemciye geçince monitöre görüntü gelmedi. Acaba neden olabilir? Ben BIOS'tan kaynaklandığını düşünüyorum.

Belki soket uyumlu değildir belki yanlış taktın. Belki CPUPower takmadın. vb Dene bir istersen

Sizin en son gümcellemenizin çıktığı zamandan sonra çıktıysa işlemci gerekir .

Anakart:
BIOSTAR U8668-D

İslemciler: Celeron 2GHz (pinleri kirildi)
Pentium 4 2.44GHz
Pentium 4 2GHz.

Babam güncelledi herhalde PC benden yaşlı zaten.

Hocam internetten baktım anakartın 258 MHz RAM destekliyor bu çok düşük. Eğer elinde U8668-PRO varsa onda dene bir de.

Hocam birde eğer proya geçicekseniz Pentium 4 ün en fazla 2.6ghz ye kadar desteği var.

Ramlerdende Ddr Sdram 184 pin 2100 mhz ye kadar desteği bulunuyor

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı