Olayı deneye yanıla ve biraz da yabancı kaynakları okuyarak çözdüm. RAM'ın Dual çalışması maalesef videoda Recep Baltaş'ın söylendiği gibi sadece 2-4-8-16 değil; 3-5-9 gibi tek sayılarda ve 10-12 gibi diğer çift sayılarda da geçerlidir (Bu bahsettiğim 2 slotu olan dizüstü bilgisayarlar için geçerlidir. 4 slotu olan dizüstü ve masa üstlerinde durum biraz daha farklı).
Benim bilgisayarda başlangıçta takılı olan 2+1 de 1 GB Dual çalışırken, Emirturk'te ve benim şu anki dizilimde olan 4+2 de 2 GB Dual çalısıyor. Yani RAM'lerin Dual çalışma modu var ve farklı büyüklüktelerse minimum olan RAM'a göre Dual çalışıyor. Örneğin 2 GB+2 GB RAM kullanıldıgında Windows sanal belleği yaklaşık 8 GB görürken, 4 GB+2 GB kullanıldıgında yaklasık 10GB sanal bellek görüyor yani 4 GB'ın yarısı Dual olurken yarısı direkt eklenmiş oluyor. Bunu benim gibi değişik RAM'lerle deneme yaparken Dxdiag'dan disk belleği dosyasından takip edebilirisiniz.
Yine çevremdeki orijinalinde 3, 6 ya da 12 GB RAM'ı olan bilgisayarların sahiplerine sorarak ögrendiğim kadarıyla büyük olan RAM emirturkun de dediği gibi alt slotta (CPU-Z'ye göre 1 slotta) iken küçük olanı 2. slotta (üst slotta) bulunuyor. Bunun nedenini bulamadım ama üreticiler bu şekilde uyguluyorsa vardır bir hikmeti deyip büyük olanı 1. slota koydum.
Farklı marka RAM'lerin de beraber çalışmasında bir sakınca olmayacağı bilgimide teyit etmiş oldum. RAM'lerin öncelikle yapısı, çalışma ferkansları, gecikme süreleri gibi değerleri aynı olduktan sonra markalarının farklı olmasının herhangi bir önemi yoktur. Gayet uyumlu bir şekilde çalışırlar. RAM'lerin farklı değerlerde olması durumlarında da birçok kişinin bildiği gibi çoğu zaman çalışırlar fakat değerleri iyi olan değerleri daha kötü olana uyarak çalışmaya çalısırlar. Tabi mavi ekran sorunu cıkma riski de var.
Bu arada bu kadar geç cevap yazmam benden değil sitenin konu başlığına "yardım" yazdıgım için 1 hafta süreyle üyeliğimi dondurmasına bağlıdır. Bu kural bana gayet saçma geliyor diğer bütün sitelerde oldugu gibi eğer bir konuda fikir almak istersek ve diğer insanların fikri yardımını istiyorsak ne yazmamız gerekti acaba? Yardım değil de destek, muavenet, istişare yazsak çok mu farklı olacak yani. Tabi çözümüde site aracılığıyla değil kendi çabalarımla bulmam da çok güzel oldu. Moderatörlerin, adminlerin, yönetcilerin bu kelimelerle takılmak yerine daha cok kişiye yardım etmeleri daha güzel olur düşüncesindeyim. Tabiki eğer bu sıfatlarla bir site yönetiyorsanız soru soranlardan daha çok bilginiz oldugunu varsayarak bunu söylüyorum saygılarımla...
[Çözüldü] canım [Çözüldü].