Farklı marka ekipmanların RGB'lerini senkronize eden yazılım var mı?

MyMlk

Hectopat
Yer
Safranbolu-Türkiye
Daha fazla  
İyi günler arkadaşlar. Kullandığım mevcut sistemimde farklı markaların ürünlerini kullanmaktayım ve bir çoğu RGB ışıklara sahip. Bu RGB ışıkları senkronize farklı modlarda kullanmak istediğimde ne yazık ki beraber çalıştırmayı başaramıyorum. Bu nedenle renk kodları ile sabit bir renk seçip bu şekilde kullanıyorum ve bu durum biraz sıkıcı olmaya başladı. Geçen discordda birine bu sorunumdan bahsettiğimde bana: "Ya onun bir uygulaması var tüm markaların yazılımını birleştirip senkronize çalıştırıyor" dedi. Bana pek inandırıcı ve gerçekçi gelmedi açıkçası ama eğer doğruysa bir bilen çıkar diye düşünerek sizlere danışmak istedim.

Bilgisayarımda RGB ayarları için kullandığım uygulamalar:
1- Asus Armoury Crate
2- MSI Dragon Center
3- Razer Synapse
4- Steelseries GG
5- Alienware Command Center

MSI anakart kullanıyorum. Sistemdeki parçalar farklı markaların ve aydınlatma olarak senkron bir şekilde gökkuşağı animasyonu ile kullanıyorum. MSI Dragon Center bu şekilde benim işimi görüyor. Kullandığınız anakarta göre aydınlatma adreslemesi farklı olabilir bu sebeple sabit bir uygulamayla RGB senkronizasyonu sağlayamayabilirsiniz. Ayrıca kullandığınız donanımlarda senkronizasyona uygun olmayabilir. Bazı aksesuarların Aero RGB, Aura Sync, Mystic Light, RGB Fusion, polychrome gibi üzerinde ifadeler bulunmakta. Bunlar adreslemeleri farklı olan aydınlatma türlerinden. Tüm parçaları aynı ifadeye sahip toplarsanız tam senkron çalışır.

Akşam eve dönünce deniycem hocam. Teşekkür ederim.
Bende Asus anakart kullanmaktayım. Ekran kartım dışında kasa içerisindeki tüm parçaların senkron çalışıyor. Ekran kartım ne yazık ki MSI olduğundan anakart ile senkronize yapamıyorum. MSI, Razer ve Steelseries kısmen birbiri ile senkronize oluyor ama Asus ne yazık hiçbiri ile senkronize olmuyor.

Aynı dediğim durumdaki gibi. Bu çevre birimlerinin adreslemesiyle ilgili. Parçaların kutularının üzerine bakıp ona göre senkronluk sağlanıyor. Bu adreslemelerde sinyal aralığı olarak bazılarında 0-100 arası veriler gönderilerek işleniyor (klasik RGB'lerde 256-256-256 adresleme ile gönderilir). Bir aksesuarınızın başlangıç bloğuna 30 gönderildiğinde mavi yanabilir diğer aksesuarınızın başlangıç bloğuna aynı veri gönderildiğinde yeşil yanabilir. Bu sebeple Sync metodu olarak hangi metodları desteklediği önemli. Bazı parçların üzerinde ekteki görseldeki gibi desteklenen Sync metodları yazar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…