Farklı marka RAM almak sorun çıkarır mı?

Elweald

Hectopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Arkadaşlar merhaba farklı marka RAM almak sorun çıkarır mı? Çok farklı fikirler var ortada kesin bir bilgi verirseniz sevinirim.

Arkadaşlar merhaba farklı marka RAM almak sorun çıkarır mı? Çok farklı fikirler var ortada kesin bir bilgi verirseniz sevinirim.

Benim bilgisayarımda 2 tane 4 GB RAM takılı. Tekini sonradan aldım ve tamamen farklı marka ve farklı MHz değerine sahip. Bir sorun çıkmadı.

Burada önemli olan iki RAM'in CL değeri. CL değerinden sonra da timing değerleri tabii ki. MHz de aynı olabilirse iyi olur. Yukarıda da söylenildiği gibi baştan aynı almak lazım ki sorun oluşmasın. Bazı markalar her şey aynı olsa da birlikte çalışmayabilir, bazı markalar farklılıklar olsa bile birlikte çalışabilir.

Burada önemli olan elinizde bulunan RAM ile alacağınız RAM'i daha önce birleştirip kullanmış birileri olup olmadığı. Siz teknik detaylara bakın tabii ki onların uyumlu olduğundan emin olun fakat aynı zamanda bu RAM'leri birlikte çalıştırabilmiş birilerinin yorumunu dikkate almak daha uygun olacaktır.

Elinizde bulunan ve alacağınız RAM marka modelleri nedir?

DDR4 mü, DDR3 mü kullandığına bak ve kaç MHz olduğuna bak. Örnek veriyorum DDR4 3200MHz RAM'in var bu özelliklere sahip başka bir marka takarsan hiçbir problem olmaz.

Ben DDR2'de 4 farklı RAM'i ayni anda kullandım sorun çıktı aslında ilk diğer RAM'i söktüm sonra BIOS'tan hepsinin MHz ve CL degerlerini ayarladim o şekil çözdüm.

Hocam ay sonu sistemi alacağım hemen hemen anlaştık gibi biriyle. Anakart Gigabyte B250M-D2V-CF RAM 2100 MHz RAM markasını daha sormadım ama anakart ve RAM bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…