Farklı marka RAM takılır mı?

Remzi Türkmen

Hectopat
Elimde 8x2 Adata XPG 3200MHz RAM ve 8x2 Goodram 3200 MHz RAM'ler var. Anakartım 4 slot RAM desteği sunuyor, hepsini taksam bir problem olur mu?

Yanlış bilgi
Dual channel çalışmayacak o zaman ama siz bilirsiniz. Eğer yetmediği için takıyorsanız sorun yok, ancak eğer zaten 16 GB dolmuyorsa takmayın bence. Performanstan az bir şey kırpılır.

Düzenleme: 8+8 Dual channel olarak çalışmaya devam edecek ancak diğer 16 GB Flex olarak çalışacak. Yani performans düşüşü yaşanması söz konusu değil. Ama yine de bu bellekleri 16+16 ile değiştirmeniz bence daha iyi olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dual channel çalışmayacak o zaman ama siz bilirsiniz.

Kanal dediğimiz yollar bellekler üzerinde değil. Sen farklı markalardan bellekler taktığında bu yollar sihirli bir şekilde birleşip Single Channel çalışmaya başlamıyor. Uyumlu olmama ihtimalleri hâlâ var tabii ki.

Denemeden bilemezsin.

Farklı marka olduğu için değil canım benim. Arkadaşın anakart desteklemiyordur. Ezici bir çoğunlukla 3200mhz bellek kullanan çok az kişide vardır 2xdual channel çalıştırabilecek anakart. Marka kaynaklı bir şey olduğunu söylemedim yani.

Kurduğun cümlede hâlâ mantık arıyorum. AM4'teki bütün 4 slotlu anakartlar Dual Channel 2DPC destekliyor. Zaten ya 4 slota birer kanal çekilir Quad Channel yapılır ya da kanallar iki kola ayrılarak Dual Channel 2DPC yapılır. Desteklememesi mümkün değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…