Farklı marka RAM'ler birlikte kullanılabilir mi?

ozan96

Hectopat
İyi akşamlar. Şu anda Kingston HyperX Fury 8 GB 2400 MHz bir RAM var anakartta. Ben bir 8 GB daha eklemek istiyorum. Sorum şu, aynısından bır tane daha mi almak zorundayim? Yoksa aynı MHz değerinde başka bir marka alsam da olur mu? İşe yarar mı bilmiyorum ama islemcim Ryzen 5 1500X, anakartim da Gigabyte B350M.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba farklı marka RAM kullanabilirsiniz sorun olmaz. Şuan tek RAM olduğu için single chanel çalışıyor eğer aynı MHZ değerine sahip RAM alırsınız dual chanel olarak kullanabilirsiniz. Anakarta takarken 1-3 yada 2-4 şeklinde takmalısınız. Dual chanel RAM lerin oyundaki performansı single a göre biraz daha iyi oluyor.
Aynısıdan alın. Uyumsuzluk yaşayabilirsiniz.
Hocam ben yıllarca farklı markaların RAM lerini birarada kullandım MHZ değerleri aynıydı hiç bi sorun yaşamadım tabi aynı markayı almak daha garanti olur RAM fiyatları birbirine yakın sayılır

Bu konu hakkında bazıları sorun olduğunu söyleyip bazıları da olmadığını söylüyor tereddüt kalmadan en iyisi aynı markasını alın. Kingston iyidir ben de Kingston kullanıyorum memnunum.

Varsa aynısından almak tabiki daha mantıklıdır neden diyecek olursan içlerinden en düşüğüne ayak uydururlar :) bir miktar performans düşüşü demek ama hissebileceğini sanmıyorum bu düşüşü... Damacanadan bir çay bardağı su aldın gibi düşün :) onun dışında sorun olmaz ramlerin birbirine uyumu gibi birsey yok ama ramlerin sitesinden bak birbirine değil sistemine (anakart) uyumsuz olabilir (Hiç sanmıyorum ama yine de kontrol etmekte fayda var)

391071
391072

Arkadaşlar merhaba, bende bu arkadaş gibi RAM ekletmeyi düşünüyordum, laptopun içini açtım ama ram monsterin kendi markası galiba? Şimdi monster 450 lira fiyat biçmişti geçende sorunca, kingston marka ram 300 lira.

Kingston Ram

Bunu alayım diyorum, sizce başımı ağrıtır mı? (doğru RAM alıyorum değil mi? Abra A7 v6.2)

Cpu-Z sayfası bu

391076

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı