Farklı Marka RAM'ler sorun çıkart mı?

Ediz41

Hectopat
Makaleler
2
Bilgisayarımda iki farklı RAM var. Şu anda sorunsuz kullanıyorum ancak oyunlarda FPS düşüklüğü vs. yapar mı?
Bir de RAM'ler 1333 MHz'de çalışıyor ancak RAM'ler 1600 MHz
Dual Channel 4+4 G.Skill 1600 MHz RAM.
4+8 Kingston RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı RAM'leri kullanmadığın ve 4 gblerin yanında 8 GB kullandığın için hem RAM'ler düşük MHz'de çalışıyor hem de Single channel çalışıyor o yüzden FPS düşük. 1600MHz olanları takıp BIOS'dan 1600MHz'ye çekip sadece 2'sini kullanarak deneyin.

Aynı RAM'leri kullanmadığın ve 4 gblerin yanında 8 GB kullandığın için hem RAM'ler düşük MHz'de çalışıyor hem de Single channel çalışıyor o yüzden FPS düşük. 1600MHz olanları takıp BIOS'dan 1600MHz'ye çekip sadece 2'sini kullanarak deneyin.
Tamam anladığım kadarıyla 4+4 olan G.Skill takıyorum sonucu yazarım ilgilendiğiniz için teşekkürler.

Hocam şu an RAM'leri çıkarttım iki adet G.Skill var iki adette Kingston HyperX, Kingston Ramler de ikisinde de 4 GB 1333 yazıyor sizce nasıl kullanmalıyım 4+4 G.skill mi 4+4 Kingston mu yoksa hep birlikte ve ya 4+4+4 şeklinde mı?

Son düzenleme:
Hocam CPU Z gibi programlarda Dual gözükür ama Dual çalışmaz RAM'ler. Dual channel çalışması ve tam verim almak için MHz değerlerinden CL değerlerine kadar aynı olması lazım. 1600MHz olanı kullanmanı tavsiye ederim. İmkan varsa 1 set daha aynısından alıp 16 GB yapabilirsin.

Hocam CPU Z gibi programlarda Dual gözükür ama Dual çalışmaz RAM'ler. Dual channel çalışması ve tam verim almak için MHz değerlerinden CL değerlerine kadar aynı olması lazım. 1600MHz olanı kullanmanı tavsiye ederim. İmkan varsa 1 set daha aynısından alıp 16 GB yapabilirsin.

Tamam hocam o zaman şimdilik G.Skill RAM'leri kullanacağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı