Farklı marka ve özellikte 2 RAM birlikte çalışır mı?

Cpt.semihaksoy

Hectopat
Daha fazla  
Şu anda sistemimde ASUS B350M-A anakart üzerinde Team T-Force 8GB 2400 MHZ RAM takılı ve elimde KINGSTON HYPERX FURY BLACK 8GB 2666 MHZ RAM bulunmakta satamadığım için kullanmak istiyorum fakat takmadan önce size sormak istedim, ikisi de 2400 MHZ olarak çalışır mı?

Not: Aslında ilk toplarken KINGSTON olanı aldım fakat 2 ay önce sistem çalışmadı. Desteklediği RAM listesinde de yoktu fakat şu anda var. Ben de TEAM aldığım için elimde kaldı.

Son düzenleyen: Moderatör:
2400 MHz'deki CL ve voltaj değerleri aynı ise çalışabilir, deneyebilirsin.

2400 MHz'deki CL ve voltaj değerleri aynı ise çalışabilir, deneyebilirsin.
Aynı durumu ben de yaşıyorum. Konu daha yeni olduğu için yeni konu açmak istemedim. Bir Ram Zeppelin Ultra 8GB 1333MHz iken diğeri Kingston 2GB 1600MHz. Aynı anda taktığım zaman 10GB olarak gözükmekte. Fakat farklı MHz değerlerine sahip olduğu için (CL değerleri farklı mi bilmiyorum) kullanımda bir sorunla karşılaşır mıyım? @Asım Demir

Sorun yaşamazsın diye biliyorum ama 1600 MHz olan ram 1333 MHz'de çalışır diye biliyorum.

Sıkıntısız çalıştırabildinizmi? Bende de dual 4*2:8 gb 2400 mhz Team Delta var ayriyeten, Kingston HyperX 4*2:8 dual 2600 mhz ram alıp takmayı düşünüyorum anakartım Gigabyte ab350m problem yaşamadan çalışırmı ramler?

Kusura bakmayın foruma giremiyorum kaç gündür açıkçası birşey olur diye takıp denemedim. Bu akşam deneyeceğim sonuçları yazarım.

Yazdım diye hatırlıyorum fakat yazmamışım. Bari konuyu okuyacaklara yardımcı olsun. Denedim ve çalıştı şu anda bir sıkıntı yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…