Farklı marka yada farklı MHz ve CL'deki RAM'ler çalışır mı?

9947

Kilopat
Şuan bende 2 GB Kingston 667 MHz CL5 RAM var. 64 bite geçmek için 2 GB daha almak istiyorum. Zor bela gittigidiyor.com'da buldum eşdeğerde ama bir türlü banka kartını kabul etmedi başka firmalarınkini de denedim olmadı. Onun haricinde N11.com'da var. Var ama MHz ve CL değeri aynı olan bir tek 1 GB belleklerde var. 2 GB Kingston modellerde CL 6 800 MHz var. Şimdi teorik olarak düşük özellik olanda çalışması lazım sonuçta bir kervan en yavaş devesi kadar hızlıdır. Ama gerçek hayat ile teori her zaman doğru olmuyor. Sizce CL6 800 MHz alsam çalışma ihtimali nedir? Bu arada başka markadan 2 GB 667 MHz buldum ama onunda CL değeri yazmıyor satıcıya sordum cevabı bekliyorum cevap geldiğinde eklerim. Eğer CL5 ise alayım mı ?

Aynı model RAM daha öncelikli. Yoksa aynı özellikteki diğer markaların RAM'leri de alınabilir. Öte yandan farklı MHz ve gecikme değerindeki RAM'lerin çalışıp çalışmayacağı biraz da sistemden sisteme değişkenlik gösterir. Çok uçurum olmadığı sürece ve anakartın desteği de olduğu sürece çalışabilir.

Birbirinden farklı DDR'lar değil ise, muhtemelen çalışacaktır. Ona dikkat et. Böyle bir fark varsa çalışmayacaktır. Alacağın RAM'ler 2GB ise, ikisi de tahminimce DDR2'dir. (2GB DDR var mı ki? :/ ) Eğer ikisi de çalışırsa, MHz değeri düşük olanın hızında çalışacaklardır. Ancak küçük bir deneyimimi sunmak isterim. 1600 MHz ve 1333 MHz (ikisi de CL9) RAM'leri bir arada takılı bir biçimde bir dönem kullandım. Yediğim mavi ekranın haddi hesabı yoktu. :) Belki sistemden kaynaklıdır bilmiyorum da, birini çıkarınca düzelmişti. DDR2 667 ve 800'lük 2GB RAM'ler Vatan'da hala mevcut. Eski RAM 667 ise, Vatandan 667'lik almanı tavsiye ederim. 2GB DDR2 667MHz CL5 PC Ram - Vatan Bilgisayar

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı