Farklı markalardaki RTX 3060'ın performans farkı ne kadar olur?

Daha fazla  
Arkadaşlar sistem toplayacağım 12 GB 3060 almayı düşünüyorum. MSI Ventus 2X OC ve Colorful iGame Ultra W OC L model 2 farklı 3060 buldum. İkisinin özelliklerine baktığımda Colorful biraz daha iyi.
Sizce bu iki marka arasından hangisi alınır? Bildiğim kadarıyla Colorful ekran kartı konusunda çok iyi ürün üretiyor.
Üstteki resim MSI, alttaki ise Colorful'un Özellikleri.

Screenshot_2.png

Screenshot_1.png

Arkadaşlar sistem toplayacağım 12 GB 3060 almayı düşünüyorum. MSI Ventus 2X OC ve Colorful iGame Ultra W OC l model 2 farklı 3060 buldum. İkisinin özelliklerine baktığımda Colorful biraz daha iyi.
Sizce bu iki marka arasından hangisi alınır? Bildiğim kadarıyla Colorful ekran kartı konusunda çok iyi ürün üretiyor.
Üstteki resim MSI, alttaki ise Colorful'un özellikleri.

Eki Görüntüle 1890540

Eki Görüntüle 1890541

Resimlerde görüldüğü gibi arada aman aman bir performans farkı yaşamazsınız belki 3 4 FPS ama MSI soğutma konusunda daha iyidir diye düşündüğüm için MSI tercih ederdim.

Resimlerde görüldüğü gibi arada aman aman bir performans farkı yaşamazsınız belki 3 4 FPS ama MSI soğutma konusunda daha iyidir diye düşündüğüm için MSI tercih ederdim.

Bende MSI'a daha çok güveniyorum fakat Colorful 3 fanlı o yüzden Colorful soğutma konusunda daha iyidir diye düşünüyorum.

Bende MSI'a daha çok güveniyorum fakat Colorful 3 fanlı o yüzden Colorful soğutma konusunda daha iyidir diye düşünüyorum.

Fan sayısı sizi aldatmasın içindeki bakır borular çok etki ediyor fakat link atar mısınız iki kartın da karşılaştırmak için?

Kart soğutması arttırkça modelin OC'si de artıyor, kıytırık bir model ile üst seviye bir model arasında, yerine göre 10 FPS'e kadar fark oluşabiliyor. Ortalama fark 3-4 FPS olur ama soğutma konusunda fark atacağı aşikar.

MSI soğutma konusunda daha iyidir diye düşündüğüm için MSI tercih ederdim.
Ventus'un soğutması rezalet.

Fan sayısı sizi aldatmasın içindeki bakır borular çok etki ediyor fakat link atar mısınız iki kartın da karşılaştırmak için?

Buyurun hocam.

Kart soğutması arttırkça modelin OC'si de artıyor, kıytırık bir model ile üst seviye bir model arasında, yerine göre 10 FPS'e kadar fark oluşabiliyor. Ortalama fark 3-4 FPS olur ama soğutma konusunda fark atacağı aşikar.

Ventus'un soğutması rezalet.

Evet, bildiğim kadarıyla MSI'ın X Trio modellerinin soğutması iyi diye biliyorum.
Sizce Colorful iGame alınır mı hocam?

Colorful gayet iyi bir marka. Bu arada sıfır mı alacaksınız daha ucuza AMD kartlarda var.

Sıfır alacağım. Ekran kartı piyasasına biraz baktım hocam. 6700XT biraz ilgimi çekmişti hala onlara bakıyorum. 2 hafta içinde alacağım bilgisayar hala bakıyorum hangi kartları alabilirim diye. Genellikle PUBG CS tarzı oyunlar oynadığım için 144FPS yeter kafasındayım o yüzden fazla fiyat vermeye gerek duymuyorum 3060 gayet yeterli diye düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı