Farklı MHz değerlerinde RAM kullanmak

Tuğra Yazıcı

Hectopat
Yer
Australia, Melbourne
Selamünaleyküm arkadaşlar. Elimde Crucial'ın RGB 3000MHz RAM'i var. Hem piyasada yok gibi hem de 1200-1300TL civarlarında aynı RAM'e bu kadar para vermek istemiyorum Crucial'ın siyah renk RGB'siz ve 3200MHz modeli var onu satın alıp kullansam sıkıntı olur mu?

Sistemde stabil çalışmama sorunları yaşayabilirsin. Hiç önermiyorum uzun vade için. Kısa vadede idare etmek için kullanabilirsin.

Ben 2666MHz ve 2400 kullanıyorum aynı MHz'de çalışıyor sorun yaratmıyor ama sizde de böyle olur mu bilmiyorum.

Sistemde stabil çalışmama sorunları yaşayabilirsin. Hiç önermiyorum uzun vade için. Kısa vadede idare etmek için kullanabilirsin.

Ben 2666MHz ve 2400 kullanıyorum aynı MHz'de çalışıyor sorun yaratmıyor ama sizde de böyle olur mu bilmiyorum.

Fiyatına tekrar baktım ve 1400TL değerlerinde seyrediyor 8 GB bir RAM'e 16 GB RAM parası vermek biraz saçma geliyor bana.

Hocam sistemimde iki farklı RAM var. İkisi Crucial Ballistix 3000 MHz, diğer ikisi XPG'nin kırmızı olanlarından. 3200 MHz. Şu an hepsi 3000 MHz'de çalışıyor. Sorun yaşamadım ama yaşatıp yaşatamayacağını bilemiyorum.

O RAM'in 3200 ve 3000'lik modellerinin çipleri aynı. JEDEC frekansları da aynı. Yani taktığında çalışması gerekiyor kağıt üstünde. XMP açtığında ise 3000 MHz çalışırlar.

Uzun vade veya kısa vade diye bir şey yok. Zaten frekansları farklı iki RAM, birlikteyken çalışsa bile aynı frekans ve gecikmede çalışırlar. Birisi 3000 birisi 3200 veya birisi CL16 birisi CL18 çalışmıyor yani. Birlikte çalıştıkları senaryoda sorun çıkarma gibi bir durum yok. Bir problem olursa da elle düzeltir, yoluna bakar.

O RAM'in 3200 ve 3000'lik modellerinin çipleri aynı. JEDEC frekansları da aynı. Yani taktığında çalışması gerekiyor kağıt üstünde. XMP açtığında ise 3000 MHz çalışırlar.

Uzun vade veya kısa vade diye bir şey yok. Zaten frekansları farklı iki RAM, birlikteyken çalışsa bile aynı frekans ve gecikmede çalışırlar. Birisi 3000 birisi 3200 veya birisi CL16 birisi CL18 çalışmıyor yani. Birlikte çalıştıkları senaryoda sorun çıkarma gibi bir durum yok. Bir problem olursa da elle düzeltir, yoluna bakar.
Benim şu an kullandığım RAM CL15 olması gerekiyor almayı planladığım RAM CL16 anladığıma göre sıkıntı çıkmaz değil mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı