Farklı MHz ve farklı marka RAM birlikte kullanılır mı?

ceyhunkoksal

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Msi b650 carbon wifi. KFA 2 3080ti. Ryzen 5 7600x. Corsir Vengance DDR5 6000 mHZ 16x16 gb ram. Msi 750 W Psu. Kioxia Exceria 1 Tb m2 ssd.
İşlemci
Ryzen 5 5600x
Arkadaşlar bilgisayarımda 3600 MHz 8x8 GB Corsair Vengeance RAM var. Elime 16 GB 3000 MHz G.Skill RAM geldi. Sizce takıp tüm RAM'leri 3000 MHz de kullansam daha iyi olur mu, bir sorun çıkar mı? Yoksa RAM'i 700 TL'ye satmalı mıyım? Sıfır almak istesem 4000 TL'ye satılıyor. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Yanlış bilgi
Kesinlikle hayır. Olmaz. Yani kullanırsınız ama uyumsuzluk problemi ortaya çıkabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence hepsini satıp 2x16 alabilirsin. Nasıl fikir?

Anakartın ve işlemcin ile uyumluysa kullanabilirsin. Hızı düşük RAM'e göre çalışır ikisi de sadece.
Ama tavsiye edilmiyor. Uyum sorunu çıkması yüksek bir ihtimal.

Doğru söylüyorsunuz.

Aynı kit belleklerin kullanması daha idealdir ancak bu demek değildir ki farklı marka ve farklı CL oranındaki ramler sorun çıkartır. Farklı marka, farklı mhz, farklı CL oranlarına sahip ramler birlikte çalışır, aynı boyut ve çift kanal olursa herhangi bir mavi ekran hatası - uyum sorunu olması muhtemel değil.

Bende dual channel farklı marka ve farklı CL oranına sahip 16 GB ram kullanıyorum, üstüne ramleri OC yaptım herhangi bir sorun yok, stabil çalışıyor.

Evet sorun çıkartabiliyor fakat ben kendim yapmadığım şeyi başkalarına genelde önermiyorum, evimde 2666mhz anakartım var onun üzerinde 2 farklı markanın 2 farklı mhz değerlerine sahip ramlerini kullanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…