Farklı model anakartların arasındaki fark

• Konuyu başlatan xzcwqe
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 2.199
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

xzcwqe

Hectopat
Daha fazla  
Ben PC toplayacağım Vatan bilgisayardan anakart bölümüne geliyorum. 100M'den başlıyor 2 milyara kadar çıkıyor. Özelliklerine bakıyorum neredeyse hepsinde aynı şey yazıyor. Yani ne özellik oluyor da fiyat artıyor? Nasıl bir anakart seçmeliyim? 100M'lik mi alayım 300M'lik mi alayım? Daha fazlasını vermem. Ama ne özelliği var ki 1 milyarlık anakart var?

Son düzenleyen: Moderatör:
Türkçe kurallarına dikkat ederek yazarsanız hem daha rahat anlaşılırsınız hem de ceza almamış olursunuz.

Basıl bir işlemci alacağımı bilmiyorum. Ama anakartı anlamıyorum. ben i3 işlemci alacağım. Anakart nasıl almalıyım, onu anlamıyorum. Ne gibi yanlışlık var?

Alacağınız işlemciyi belirtirseniz ona uygun bir anakart önerisinde bulunabiliriz :)

Yani ben şunu öğrenmek istiyorum. 100 liralık anakart ile 500 liralık anakartın arasındaki fark ne? Özelliklerine bakıyorum hemen hemen aynı şey yazıyor. Ne fark var yani?

1. Anakart yongası örneğin Amd sistemlerde anakartın ( 780/970/990) çipsetli bir çok anakart modeli var ve bu anakartlar üzerine takacağınız donanımı daha stabil ve performanslı olarak çalışmasına etkisi vardır ben de bu konu hakkında baya bir araştırma yaptım ve öğrendim.
2. 100 tl anakart ile 500 tl anakart arasında bileşen kalite farklılıkları vardır.
3.Anakart pc donanımları arasında iletişim kurmasında 1.dereceden önemli bir faktördür
4.Alacağınız işlemci şayet çarpan kilitsiz yani overclock özelliği olan bir işlemci ise ona uygun bir anakart seçilmeli faz sayısı yüksek ve mosfet bileşenleri kaliteli olmalı bu da sizin işlemcinize overclock yaparak saat hızını daha da rahat bir şekilde artırmanıza sebep olacaktır umarım yeterli olmuştur. :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı