Farklı model SATA SSD'ler RAID yapılabilir mi?

eray erden

Hectopat
Merhabalar şu anda sistemimde Crucial marka 120 GB bir SSD var ama bana yetmiyor. İlerleyen zamanda Kingston 480Plus SSD'sini alacağım. Acaba bunları RAID yapabilir miyim? İkisi de SATA formunda ama kapasite ve yazma okuma hızları farklı. İyi günler.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAID türleri var. RAID 0, 1 falan şeklinde. Emin olmamakla beraber iki diski bir disk gibi yapmak RAID 0 diye hatırlıyorum ve kapasite sorun olmuyor diye biliyorum. Kontrol etmekte fayda var. RAID 1'de ise aynı iki disk yedekli çalışmaya yarıyor. Birine bir şey olursa diğeri ile yola devam edebiliyorsunuz mesela. Hangisi hangisi tam emin değilim. Denemekten zarar gelmez. Kalıcı bir şey değil sonuçta.

120Gb olani sadece isletim sistemi icin kullan. Yeni aldiginida programlari yuklemek ve diger dosyalari tutmak icin kullanirsin. RAID ile tecruben olmadi ise bulasmamani tavsiye ederim. RAID 0 bir sistemde herhangi bir disk zarar gordugunde butun verilerini kaybedersin.

120GB olani sadece isletim sistemi icin kullan. Yeni aldiginida programlari yuklemek ve diger dosyalari tutmak icin kullanirsin. RAID ile tecruben olmadi ise bulasmamani tavsiye ederim. RAID 0 bir sistemde herhangi bir disk zarar gordugunde butun verilerini kaybedersin.

Şöyleki sistem Photoshop ve oyun üzerine olacak yani 120GB olana Windows ve shop programlarını kurup oyunları da 480'lik SSD'e yüklersem oyunların yükleme ekranlarında bu perfonmas düşüşünü yaşar mıyım bundan önce HDD vardı oyunlarda bekleme ekranları çok uzun sürüyordu.

HDD den SSD ye gectiginde oyunlar daha hizli yuklenecek. Eger sisteminin diger parcalarida guclu ise (yeterli ram, guclu bir ekran karti, ...) oyunlarda performans dususu gorecegini zannetmiyorum.

HDD'den SSD'ye gectiginde oyunlar daha hizli yuklenecek. Eger sisteminin diger parcalarida guclu ise (yeterli RAM, guclu bir ekran karti, ..) oyunlarda performans dususu gorecegini zannetmiyorum.

Şu anda sadece SSD var HDD bozulduğundan yeni bir SSD almaya kara verdim yani 480 olan SSD 2.disk olacağında bir performans da düşüş yapar mı daha önce çift SSD yapmadım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı