Farklı RAM Takılırsa Sıkıntı Olur mu?

ytwitchan

Hectopat
Merhaba arkadaşlar,

Ben 2018'de bilgisayar topladım ve kullandığım RAM 2x8GB Corsair Vengeance LED 3200MHz CL16. Benim kullandığım RAM aşağıdaki ilk resimde olduğu gibi sadece beyaz yanıyor. Sistem RAM'ini 4x8GB olarak 32 GB yapmak istiyorum fakat bu RAM hiçbir yerde satılmıyor ya da ben mi bulamıyorum anlamadım neredeyse bakmadığım yer kalmadı. Bunun yerine aynı marka fakat RGB olarak satılan var, o da 2x8GB CL16 3200MHz özelliklere sahip. Işıklardan dolayı değil de benim bilmediğim bir sorunla karşılaşabilir miyim? Işıklar için beyaz olanları 1-3, RGB olanları 2-4 slotlara takarım.

Dediğim gibi herhangi bir sorun yaşar mıyım acaba? RGB olanda Pro gibi bir seçenek falan çıkıyor çünkü. Bilgisi olan yardımcı olursa çok iyi olur.

Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• beyaz.jpg
    beyaz.jpg
    54,3 KB · Görüntüleme: 40
  • renklli.png
    renklli.png
    239,9 KB · Görüntüleme: 47
CL ve MHz değerleri aynıysa sorun yaşamazsınız diye biliyorum efendim. Anakartınızın desteklediği RAM modellerine bakın.
Maalesef yanlış biliyorsunuz. CL ve MHz aynı olsa bile sorun yaşama ihtimali var. Farklı RRAM takılmamalı. Uyumlu çalışabilir ama o zaman bile sistemde sizin fark etmediğiniz bir takılma veya yavaşlık olabilir.
Genelde aynı üretici olan belleklerde sorun yaşanmaz.
Yanlış. Aynı üretici, aynı marka ve aynı model bellekte bile çipler farklı oluyor. Neden? Çünkü her çip her zaman bulanamadığından veya daha iyi çip geldiğinden üretici hiç haber vermeksizin başka çipe geçiyor, aynı model bellekte.

Bunu Sosyal'de defalarca yaşadık. Bellek tanımama konularına bakmadığınız için fark etmemiş olabilirsiniz.

Daha geçen gün çözdüğümüz sorun:

Daha geçen gün çözdüğümüz sorun:

Teşekkürler, konu başlığını yazarken çıkan konuları okudum ama benimle aynı sorun yoktu. Ben herhangi bir sıkıntı yaşamamak adına elimdekileri bir süre daha kullanıp baştan sıfır alacağım artık.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı